Workshop по телевизионен сценарий

Приключило

21 януари 2017

София

Workshop по телевизионен сценарий

Дата:

21 януари 2017, събота

Час:

14:00 - 15:30

Достъп:

Входен билет

Място:

UpGrade U, София, бул. Янко Сакъзов 3

За контакти:

E-Mail

Организатори:

UpGrade U

За събитието

Workshop по телевизионен сценарий или как да превърнеш занаята в изкуство
За практическото писане, което има силата да вълнува положително зрителя.

Писането ви е хоби или пък искате да го превърнете в професия? Пишете журналистически статии, но винаги сте мечтали да работите като сценарист?

Искате да осъществите своята креативност, но не знаете правилата, с които да я вкарате в рамката на телевизионния сценарий (но рамка в смисъл да я превърнете в завършено произведение на изкуството, готово за излагане в галерия и за продан)? Вярвате, че целта на писането е да улеснява и подпомага живота на хората и не е самоцелно, не е просто игра на думи и смисли? Можете да жонглирате с думите и смислите, но без да ги превръщате в абстракция, а за да обогатите разработката на темата, която ще предложите на зрителите? И като последно, но не на последно по важност място, искате да променяте нагласите на зрителите, като създавате материали с положителен знак, без да ги манипулирате, а мотивирате?

Ако отговорите на тези въпроси са положителни, то семинарите по сценарно писане за телевизия са за Вас. На тях ще имате възможността да научите: как се пишат изречения за телевизионен сценарий, как се пише телевизионен сценарий за магазинно предаване, за публицистично, развлекателно шоу, хумористично и сатирично, какво е режисьорски сценарий/ред, как се пише и кога дикторски текст, как се пише анкета за телевизионно предаване, как се правят визитки на гости и водещи, как се прави избор на водещ, как се изгражда образ на водещия, каква е техниката, с която се работи при осъществяване на телевизионен продукт, какъв е екипът в едно телевизионно предаване.