Втори национален форум “3D печатът – предвестникът на 4-ата индустриална революция”

Приключило

16 март 2017

София

Втори национален форум “3D печатът – предвестникът на 4-ата индустриална революция”

Дата:

16 март 2017, четвъртък

Час:

08:30 - 14:10

Достъп:

Такса участие

Място:

Конферентен център "Капитал Форт", София

За контакти:

Петя Каменова, (02) 400 1121, +359 885905266, E-Mail

Организатори:

ICT Media

За събитието

Индустрията на 3D печата се развива изключително бързо и предлага на бизнеса многообразие от възможности за възприемане на технологията. На пазара вече се появяват компании, предлагащи принципно нови продукти и услуги в напълно различни сегменти – от домашни развлечения до строеж на сгради. 3D принтерите все по-интензивно се използват в производството на машини, автомобили, потребителски стоки, както и за тестове на на детайли с цел физическа оценка на параметрите на създаваните обекти преди масовото производство.

През последните 3 десетилетия в индустрията е натрупан значителен опит в използването и предлагането на пазара на 3D технология за печат и сканиране. Заложената основа и същественото намаление на цените доведе до появата на все по-широк асортимент от машини за 3D печат. Именно съвременният прогрес в технологиите открива пътя към нови видове бизнес, а в областта на производството настъпва истинска епоха на възраждане. След силния интерес към първото издание на Националния форум, посветен на 3D печата и 3D сканирането, през 2016 г.
ICT Media за втора поредна година ще предложи иновативна среда за дискусии между потребители и производители, както и демонстрационна зона, където ще намерят място най-модерните образци на машини за 3D печат и сканиране.


Акценти на програмата:

  • Адитивно производство, визуализация, медицина – многото лица на 3D печата
  • 3D печатът в контекста на 4-ата индустриална революция: анализи, прогнози и тенденции
  • Демонстрационна зона: 3D печатът: технологии, техники, процеси и модели

 

Към кого е насочен форумът?

Събитието е насочено към представители на производствени компании: машиностроене, металообработка, автомобилостроене, самолетостроене, производство на пластмасови изделия, прозводство на алуминиеви и пластмасови профили, производство на опаковки, производство на инструментална екипировка, производство на механични системи; представители на архитектурни и проектантски бюра, строителни компании, Монетния двор, рекламни и дизайнерски агенции, на университетите и БАН, Медицинска академия и медицински научно-изследователски центрове, зъботехнически лаборатории, музеи – археологически, исторически и др., етнографски къщи и др.