Среща „Лидерство с участие в Габрово“

Приключило

5 - 7 апр. 2019

Габрово

Среща „Лидерство с участие в Габрово“

Дата:

5 - 7 апр. 2019, петък - неделя

Час:

10:00 - 15:00

Достъп:

Свържете се с организаторите

Място:

ИМКА Габрово, Габрово, ул. Драва 4

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Art of Hosting Community Bulgaria

За събитието

– Как можем да създадем среда за сътрудничество между активните хора, за да подобрим качеството на живот в общността ни?

– Как различията да са богатство, а не пречка за успеха ни?

– Какви са новите начини на съвместна работа, партньорство и свързаност, които водят до устойчиви резултати?

Ако тези въпроси ви вълнуват, искате да развивате идеите си по нов начин и да намерите съмишленици, то тази среща е за вас!

Каним ви на тридневна среща с елементи на обучение, в която активните хора и организации в Габрово от всички сектори и групи ще имат възможност да се опознаят по-добре, да работят заедно по нови идеи, както и да развият свои съществуващи инициативи като обменят опит.

Много често едни от най-хубавите намерения за положителна обществена промяна се провалят заради липсата на добър модел на сътрудничество между отделните елементи на системата. В общество, в което понякога разделението надделява над ЕДИНЕНИЕТО, много трудно се постигат устойчиви резултати. Често е по-лесно да избереш в кой “лагер” да си, вместо да направиш усилие и да чуеш другата страна. А именно така се получават истински смислените промени.

Това не е обучение, в което ще сте пасивни слушатели, а съвместно преживяване. Каним ви да се включите със своите идеи, предложения, енергия и въпроси, за да можем заедно да създадем решения, които да превърнат Габрово в по-добър град.

Настоящото събитие става възможно благодарение на помощта от Фондация „Обществен дарителски фонд – Габрово“ и Фондация „Америка за България“

Регистрация: https://goo.gl/forms/xQPwFMizjL2PhzKn1
КРАЕН СРОК ЗА РЕГИСТРАЦИЯ: 20 МАРТ 2019 г.

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ?
– Теории, методи и практични техники, които могат да ви помогнат да работите по нов, по-автентичен начин с партньори, служители и общността.
– Практическа ”лаборатория”, в която можете да донесете своите идеи, проекти и предизвикателства и да работите по тях заедно с останалите участници и водещите. Тук ще имате възможност да експериментирате и да приложите наученото, както и да се подготвите да пренесете практиката в своя професионален и личен контекст след обучението.
– Пространство за срещи с хора с подобни ценности, идеи и уроци основани на техните лични истории и опит.

ПОДХОД
Прилагаме подходи от международната общност Art of Hosting, които се базират на основното ни умение като хора – да провеждаме смислени разговори, от които да следват устойчиви резултати. От една страна ще представим конкретни методи и инструменти, в които общностни лидери, хора от бизнеса, активисти, служители в администрацията и гражданите могат да прилагат в проектите си, а от друга – ще изследваме някои мисловни модели и теории, които ни помагат да сме по-осъзнати в работата си.

Art of Hosting се прилага активно както в много големи организации – от Европейската комисия до големи корпорации, така и в малки общностни проекти и обществени инициативи. В България от 2013 г. насам са проведени 4 международни обучения по методите, като общността ни от практици прилага методите в разнообразен контекст – екологични проекти, дискусии за държавни и общински политики, за ангажиране на служителите в бизнес организации, алтернативни методи на обучение и др.

ЗА КОГО Е СЪБИТИЕТО?

– Активни граждани
– Неправителствени, граждански и неформални организации
– Представители на общината и държавни институции
– Бизнеси, които са загрижени за развитието на Габрово и които търсят нови начини на работа и сътрудничество
– Предприемачи и хора с идея за започване на своя инициатива

Срещата е с фокус Габрово и неговото развитие, но е отворена за всички активни и любопитни хора от цяла България, които се вълнуват от темите.

Кога?
Начало: 10:00 ч. на 5 април 2019 г.
Край: 15:00 ч. на 7 април 2019 г.

Къде?
Залата на ИМКА – Габрово (гр. Габрово, ул. Драва №4)

Финансов принос
Събитието се провежда с подкрепата на Фондация Америка за България и Обществен дарителски фонд Габрово. За да го осъществим по най-добрия начин, каним всеки участник да допринесе със сума по избор, която ще бъде използвана за разходи за наем на залата, храна и напитки за участниците, възнаграждение за труда на организационния екип.

Регистрация: https://goo.gl/forms/xQPwFMizjL2PhzKn1

Водещи

Atanas Genkov е габровец, посветен на позитивното развитие на хора, екипи и организации, като реализира трансформиращи преживявания както в градска среда, така и сред дивата природа. Той има повече от 10 години международен опит с коучинг, дизайн и провеждане на обучителни курсове по личностно развитие, лидерство, устойчивост и обучение на открито. Неговият подход към устойчивост включва работа с цялостната система, взаимодействие с околната среда (организация, общество, природа) и е насочен към смислена промяна и трансформация както на лично, така и на професионално ниво. Атанас е изключително отдаден на хората и тяхното учене, и води обученията си с много страст и внимание. Той е член на множество международни обучителни мрежи, сред които: Art of Hosting, The Natural Step и Synergy. Атанас обича да пише, да изследва и да прекарва време сред природата.
Атанас има бакалавърска степен по Компютърни науки от Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий” и магистърска степен по Стратегическо лидерство за устойчиво развитие от Технологичния институт на Блекинге (Карлскрона, Швеция).

Vihra Dincheva вярва, че качеството на разговорите ни определя качеството на нашите действия. Затова създава пространства за смислени разговори както на живо, така и онлайн. Вихра е практик от общността Art of Hosting и прилага методите в регионален и международен контекст. Повече за работата й може да видите на www.vihra.net.
Вихра е също предприемач, съ-основателка на Tierra Verde Bulgaria I ЕКО грижа за дома и предлага алтернатива на хората, които искат да живеят без токсини, с по-малко пластмаса и боклуци в домакинството си.
Вихра има бакалавърска степен по Международен бизнес и мениджмънт ot FH Osnabrück (Германия) и магистърска степен по Стратегическо лидерство към устойчивост от Технологичния институт Блекинге (Швеция).

Anna Dimitrova се вдъхновява от силата на хората, обединени около желанието за позитивна промяна. Това я води към първата й роля като доброволец още на 14 години, а по-късно предопределя и ранния й професионален път в корпоративната социална отговорност и социалното предприемачество. Работи в Париж, Лондон и Кайро по амбициозни проекти, свързващи бизнес и социално въздействие. В течение на работата си осъзнава, че голяма част от предизвикателствата, с които се сблъскваме, се коренят в начина, по който сме и общуваме едни с други. Това осъзнаване я подтиква да дълбае повече в темата за това КАК, а не толкова КАКВО правим в организациите и общностите, да се завърне да изследва темата в България и да постави началото на Open Space Collective заедно с Антон Вълков. В подхода си Анна съчетава фокус върху голямата картина и устойчивостта в дългосрочен план с практичните конкретни стъпки на днешния ден. Обича силните въпроси и да слуша “между редовете”.
Анна има бакалавърска степен по политология от Софийски университет “Св. Климент Охридски” и магистърска степен по социална икономика и предприемачество от Université Lumière Lyon 2.

Anton Valkov винаги е бил воден от любопитство как работи света около него и как малките детайли имат голямо значение. Професионалният му път го отвежда до няколко държави в Европа и Южна Америка и в различни сектори, като при всички свои роли изучава екипите, съвместната работа и организациите като живи системи. Съчетава разнообразен опит в организационното развитие и консултиране с експертиза в груповите процеси в търсене на устойчиви решения. Част от мисията му е свързана с въвеждането и популяризирането на практиката на международната общност Art of Hosting в България. Привлечен от предприемачеството, през 2015 г. е един от създателите на пространството Отсреща в родния му Пловдив, след което с Анна поставят началото и на Open Space Collective.
Антон е завършил икономика в Стопанска академия “Д. А. Ценов” в Свищов и стратегическо управление за устойчиво развитие в Технологичния институт Блекинге в Карлскруна, Швеция.