Семинар „Ще промени ли Internet of Things света или е поредната buzzword?“

Приключило

9 март 2017

София

Семинар „Ще промени ли Internet of Things света или е поредната buzzword?“

Дата:

9 март 2017, четвъртък

Час:

19:00 - 20:45

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

cosmos coworking camp , София, ул. Ангел Кънчев 3

За контакти:

E-Mail

Организатори:

DEV.BG

За събитието

Това събитие е част от потребителската група Internet of Things.


Какво е по-различно в ежедневието днес? Кое довежда до развитието на пазара на IoT? Нормално е да си зададем и въпроса – “А какво може да помогне всичко това на всеки човек?”. Тъй като е ново и модерно да се правят неща в тази сфера, всички, които могат, правят по нещо, работят в сферата, експериментират.

От друга страна нещата, които се правят в сферата изглеждат сложни и непостижими, защото са необходими много повече познания, както и допълнителни ресурси – хардуер, изчислителна мощ и т.н. Преди да започнем да се занимаваме с това е добре да разгледаме принципите и добрите практики, архитектурите на IoT решенията, от който можем да извлечем най-голяма полза спрямо това, което правим.

Ще разгледаме примери как обществото, градовете, хората, спортистите и др. започват да живеят по-различен живот притежавайки и възползвайки се от IoT продукти. И най-важното – как да направим нещо, което да ни помага на нас в нашето ежедневие! Нека да се убедим с примери, които всеки от нас може да използва, дали IoT ще промени света.