Семинар „Иновациите в здравния сектор с Боряна Герасимова“

Приключило

31 май 2017

София

Семинар „Иновациите в здравния сектор с Боряна Герасимова“

Дата:

31 май 2017, сряда

Час:

18:30

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

CowOrKing Space by Puzl, София, бул. "Черни връх" 47

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Startup Grind Sofia

За събитието

Какви са иновациите и работещи бизнес модели в здравния сектор? Какво е да си предприемач в тази сфера и какво е необходимо да знаем за превантивните подходи в медицината?

Да развиваш иновации в здравния сектор в България е едновременно предизвикателно и отговорно. А точно те са нужната промяна. Как една иновативна българска компания не само се превръща в свързващо звено между науката и практиката, но и съчетава умело развиването на бизнес и каузата да помага на обществото в превенцията на социално-значими заболявания, ще разберем от Боряна Герасимова от NutriGen.

Ще научим за една иновация, на която се обръща все по-голямо внимание – индивидуализирания и превантивен подход в медицината. Той се базира на данните, получени от генетични изследвания и е съобразен с индивидуалните нужди на отделния човек. Този подход е свързан с редица промени, а една от тях е и ролята на самите пациенти – те са все по-информирани, ангажирани, търсещи решения и проактивни спрямо здравословното си състояние и начина си на живот.

Защо иновациите в здравния сектор са такова предизвикателство? Какви са трудностите по пътя и как се развива работещ бизнес модел в сферата на геномната медицина? Какво е да си предприемач в сфера, за която си „външен човек”? На тези и още въпроси ще отговорим в следващото събитие на 31 Май 2017.


Зад стартирането на NutriGen стои не само желание за подобрение на здравния сектор, но и личната история на Боряна. Интересите и посоката на живота ѝ се променят, след като на 26-годишна възраст разбира, че има онкологично заболяване. Търсейки отговорите на въпросите кои фактори са допринесли за нейното заболяване и какво може да направи, за да намали риска от връщането на болестта, Боряна вижда и ролята на генетиката в целия пъзел. По-точно към нутригеномиката и това как навременните мерки, които можем да вземем за подобряването на не добре функциониращи процеси в тялото ни, могат да намалят риска ни от развитие на множество заболявания.

Така през 2014 г., заедно с предприемачите Борис Колев и Младен Неделчев, създава NutriGen. Компанията е първата в България, която предлага индивидуални решения в сферата на нутригеномиката и нутригенетиката, разработени на базата на уникалния ДНК профил на всеки човек. NutriGen подпомaга хората във взимането на информирани решения относно тяхното здравословно състояние, диетичен план, спортна активност и начин на живот.