Семинар „Дронове – бъдещето над нас“

Приключило

5 октомври 2016

София

Семинар „Дронове – бъдещето над нас“

Дата:

5 октомври 2016, сряда

Час:

19:00 - 22:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Софтуерен университет (СофтУни), Учебна зала Code Ground, етаж 0, София

За контакти:

+359899555592, E-Mail

За събитието

Безплатен семинар на тема „Дронове – бъдещето над нас“ ще се проведе нa 5 октомври 2016 г. (сряда) от 19:00 часа в зала Code Ground Lab на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 0). Лектори са Антон Пулийски, Сотир Лазарков и Стефан Сърмабожов.

Семинарът има за цел да представи дроновете (безпилотните летателни системи) и тяхната бърза поява в нашето ежедневие.

В първата част ще бъде обърнато внимание на заснемането от въздух. Ще се обсъдят различните техники за заснемане от въздух, както и основните допускани грешки при избор на заснемаща техника и подбор на дрон.

Специално внимание ще бъде отделено на иновациите в областта на заснемането с автопилот, които предоставят на новопоявилите се въздушни оператори да настигнат „ветераните“ и резултатите им да са на завидно ниво още при тяхното прохождане в тази област.

Във връзка със заснемането на уникални кадри от въздух ще бъде обяснено и за по-екстремните начини на улавяне на уникални кадри. Това са материалите заснети със специално направените бързи дронове, които се използват и за състезания, и екстремно пилотиране. Такива дронове ще бъдат представени на живо и ще бъдат обяснени техните различия с обикновените. Ще се разясни и част от регламента на екстремните и заредени с адреналин скоростни надпревари със състезателни дронове, които набират все по-голяма популярност.

Във втората част на семинара ще се разгледа техническо устройство на дроновете. Присъстващите ще имат възможност да разберат колко достъпни са вече тези технологии по отношение на тяхното създаване и модифициране. Ще се представи как след появата на последните новости се откриват нови хоризонти за разработчици и изобретатели на различни решения в областта на обществените услуги и развлеченията. Ще бъдат обсъдени различните открити приложения на дроновете, както и необятните възможности, които чакат своите откриватели.

Семинарът ще завърши с открита дискусия.

Заявете участието си от ТУК

Публикувано на 03 октомври