Лекция „Self-organizing teams in an enterprise environment – is it possible?“

Приключило

16 януари 2020

София

Лекция „Self-organizing teams in an enterprise environment – is it possible?“

Дата:

16 януари 2020, четвъртък

Час:

18:30 - 20:30

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

bTalks Learning Center, София, ул. Николай Хайтов 6, вх. Б, офис 2

За контакти:

Теодора Тодорова, 0890 331 312, E-Mail

Организатори:

bTalks Agile

За събитието

Безплатно събитие със задължителна регистрация на https://btalks.com/events/self-organizing-agile-teams/#application

Способността на екипа да се самоорганизира около целите, които са му поставени е от основно значение за всички гъвкави методологии, включително Scrum. Agile манифестът включва самоорганизиращи се екипи като един от основните принципи, казвайки, че „най-добрите архитектури, изисквания и проекти се създават от самоорганизиращи се екипи“.

Изграждането на самоорганизиран екип е трудно. Mожем да си го представим в малка стартираща комапния, където всички са обединени около общата цел. А дали е възможно това да бъде постигнато в enterprise компания, където има изградени правила и процедури на работа?

Ще дискутираме:

– Какво означава „самоорганизиращи се екипи“?
– Кои са важните аспекти в организационната култура за изграждане на самоорганизиращи се екипи?
– Какво трябва да даде маниджмънта и какво екипа за изграждане на правилната среда, в която да възникнат и да се развиват самоорганизиращите се екипи?
– Каква е ролята на Scrum Master за постигане на успех?

Поканили сме Ана Христова от DHL Еnterprise Software Solutions, за да ни разкаже как успяват да постигнат това в DHL, въпреки големите размери на организацията.

–––––––––

bTalks Agile (www.btalks.com) е консултантска компания, която помага на организации, екипи и отделни личности да постигат по-добри резултати в своите Agile практики чрез предоставяне на прагматични coaching услуги и обучения. Нашата мисия е да популяризираме Agile начина на мислене, като организираме различни събития, на които събираме хора с различен опит, роли и отговорности.

Всеки месец bTalks Agile организира безплатни събития на различни Agile теми. По този начин се стремим да създадем повече възможности за дискусии между всички, които имат интерес и страст към гъвкавите методологии и искат да растат и да се развиват в тази сфера. Очакваме ви!