Събитие „ПреОБРАЗОВАНИЕ“

Приключило

31 януари 2017

Монтана

Събитие „ПреОБРАЗОВАНИЕ“

Дата:

31 януари 2017, вторник

Час:

17:30 - 19:30

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Младежки Дом, Монтана

За контакти:

E-Mail

За събитието

Програмата за срещата ще бъде следната:
– Представяне на проблема в образованието в Монтана и в цяла България;
– Как Заедно в час работи за решаването му;
– Kак ти би решил проблемите – работа по групи с конкретни казуси.


Знаеш ли, че близо 40% от българските ученици са функционално неграмотни?

Знаеш ли, че в България съществува най-голямото образователно неравенство в Европа? Това означава, че: децата от малките населени места нямат достъп до същите възможности, които имат техните връстници в големите градове; учениците от семейства с нисък социален статус изостават с до 3 години от своите по-привилегировани връстници; децата, чиито майчин език не е български, отпадат по-често от училище!

Добрата новина е, че това може да се промени, чрез целенасочена работа и инвестирано време в правилната посока. Затова те каним на събитието „преОбразование“ – за да променяме и преобразуваме заедно.

Вярваш ли, че тези деца имат потенциала да постигнат мечтите си? Смяташ ли, че и те заслужават равен шанс за развитие? Кой, ако не ти, може да промени съдбата им към по-добро? На 31 януари ще ти разкажем повече подробности за тези проблеми в България и конкретно в Монтана. Ще се радваме и заедно да обсъдим техните решения, защото от нас зависи те да бъдат решени.


На събитието ще имаш възможност да се срещнеш с представители на фондация Заедно в час и ще разбереш повече за проблемите на българските ученици в неравностойно положение. Ще се запознаеш с действащи учители по програма Заедно в час и ще разбереш как преминава един техен ден.

Заедно в час търси човека за пример и точно на това събитие ще разбереш как ти можеш да дадеш своя принос за промяна на негативната статистика в българското образование!


Присъствието на събитието е безплатно, но местата са ограничени.