Публична дискусия „Бъдещето на европейския проект“

Приключило

27 януари 2017

София

Публична дискусия „Бъдещето на европейския проект“

Дата:

27 януари 2017, петък

Час:

10:30 - 13:30

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Централен военен клуб, София, бул. Цар Освободител 7

За контакти:

E-Mail

За събитието

Информационното бюро на Европейския парламент в България и Дипломатическият институт към Министъра на външните работи на Р България Ви канят на публична дискусия с участието на български и чуждестранни членове на Европейския парламент на тема „Бъдещето на европейския проект“, която ще се проведе на 27 януари 2017 г. в Централния военен клуб в София, зала „Концертна“, от 10:30 часа.

• Кои са актуалните предизвикателства пред Европейския съюз?
• Какви са визиите за бъдещето на европейския проект?
• Какъв опит натрупа България през десетте години на членство в Европейския съюз?
• Какво предстои в навечерието на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.?

Това са само част от въпросите, които ще бъдат дискутирани по време на второто издание от поредицата „Дебати с евродепутати” с участието на членове на Европейския парламент, сред които Андрей Ковачев (ЕНП), Светослав Малинов (ЕНП), Георги Пирински (С&Д), Ангел Джамбазки (ЕКР) и Искра Михайлова (АЛДЕ).

Настоящата дискусия от поредицата „Дебати с евродепутати“ е и първото събитие в календара по повод 10-годишнината от членство на България в ЕС. То идва и в светлината на 60-годишнината от подписването на Римските договори, които създават основите на Европейския съюз.

Регистрацията за събитието ще започне в 10:00 часа. По време на дискусията ще бъде осигурен симултанен превод от български на английски език и обратно. Ако нямате възможност да присъствате, задавайте своите въпроси тук преди и по време на събитието.