Представяне на сборник Reinventing Eastern Europe: Imaginaries, Identities and Transformations

Приключило

27 март 2019

Пловдив

Представяне на сборник Reinventing Eastern Europe: Imaginaries, Identities and Transformations

Дата:

27 март 2019, сряда

Час:

18:00 - 19:30

Достъп:

Свободен

Място:

АКЕА "Медиатор", офис 30, Пловдив, ул. Гладстон 1

Връзки:

Fb събитие

За контакти:

E-Mail

Организатори:

За събитието

От Форум за глокална промяна и АКЕА „Медиатор“ ви очакваме за интересна дискусия на 27 март (сряда) от 18:00 до 19:30 в офиса на АКЕА „Медиатор“ в гр. Пловдив на ул. Гладстон 1.

*Събитието ще бъде на английски език с осигурен превод на български и възможност за закупуване на сборника (на английски език).

„Преоткриване на Източна Европа: въобразяване, идентичности и трансформации“ (оригинално заглавие Reinventing Eastern Europe: Imaginaries, Identities and Transformations) – е сборник от научни трудове, които разглеждат социалните, културните, икономическите, политическите и пространствено-времевите промени с градските среди нa градовете в Източна Европа (Сърбия, България, Украйна и др.). Разработките прилагат интердисциплинарен подход, който отива отвъд обичайната историческа и политическа призма, през която се анализира региона. Структурата на сборника следва диалектичен метод, който отваря поле за дискусия чрез осмисляне на разделенията Изток-Запад, преди-сега, хомогенен-хетерогенен, традиционен-съвременен, интеграция-сегментация и други. Чрез тези различни подходи, книгата предлага възможност за учени, активисти и практици да идентифицират, обсъждат и дебатират многобройните измерения на региона.

Сборникът е резултат от международна научна конференция на организацията Евроакадемия (6th Euroacademia International Conference ‘Re-Inventing Eastern Europe’), проведена в Белград, в края на януари 2017 г. В събитието ще се включат и автори на статии от сборника, включително Франческо Трупия (Francesco Trupia), докторант от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и член на екипа на сдружение „Форум за глокална промяна“.