Предаване на живо на ежегодната реч на председателя на Европейската комисия, Жан-Клод Юнкер, на тема „Състоянието на Европейския съюз“

Приключило

14 септември 2016

София

Предаване на живо на ежегодната реч на председателя на Европейската комисия, Жан-Клод Юнкер, на тема „Състоянието на Европейския съюз“

Дата:

14 септември 2016, сряда

Час:

10:00 - 12:00

Достъп:

Свободен

Място:

Дом на Европа, София, ул. Георги С. Раковски 124

За контакти:

+35929335252, E-Mail

За събитието

Европейската комисия в България / European Commission in Bulgaria и Информационно бюро на Европейския парламент за България имат удоволствието да Ви поканят на предаването на живо на ежегодната реч на председателя на Европейската комисия, Жан-Клод Юнкер, на тема „Състоянието на Европейския съюз“.

Речта ще има за цел да постави началото на традиционния диалог с Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз относно изготвянето на програма за действие на EК за 2017 година.

В своето слово, Жан-Клод Юнкер ще изложи постиженията на Европейската комисия през изминалата година, ще очертае приоритетите за 2017 г. и ще разясни как ЕК планира да се справи с най-неотложните предизвикателства, изправени пред ЕС. По време на пленарното заседание ще бъде отделено време за допълнителна дискусия.

Основните акценти в дебата най-вероятно ще бъдат въпросите, свързани с миграцията, работните места, тероризма, Брекзит, както и какви са очакванията на европейските граждани спрямо ЕС.