Практически семинар! Планиране на Release

Приключило

17 септември 2020

София

Практически семинар! Планиране на Release

Дата:

17 септември 2020, четвъртък

Час:

14:30 - 18:00

Достъп:

Такса участие

Място:

Улица Николай Хайтов 6, 1113 София, България, София

За контакти:

E-Mail

Организатори:

bTalks Agile

За събитието

Един от най-актуалните въпроси що се отнася до Agile е – дали и до колко Agile екипите планират? Краткият отговор е – Да, Agile екипите планират и що се отнася до по-дългосрочен план. Единствената разлика с традиционните проекти е, че Agile екипите използват различни техники, които им помагат да интегрират бързо промяната в своя план и да видят как ще се промени той.

Този практически семинар ще ви покаже как да планирате в своите Agile проекти, как да комуникирате прогреса с мениджмънта и заинтересованите страни. Ще научите полезни техники и инструменти, които ще съпътстват вашите проекти оттук нататък, за да са те по-успешни.

За обучението

Планирането на Release e активност, която е неизменна част от работата на Agile екипите. Започвайки с правилната подготовка за съответната среща, провеждане на срещата, планиране на обема работа и непрекъснато актуализиране.

В края на обучението участниците ще могат да:

Изчисляват реалистичен срок кога даден обем работа ще бъде изпълнен.
Изготвят реалистичен дългосрочен план за проект.
Комуникират убедително прогреса и статуса на проекта.
Използват техники и инструменти за планирате и постигане на предвидимост при Agile проекти.

За кого е подходящо това обучение:

Product Owners, Product Managers, Business Analysts, Project Managers, Account Managers, Team Leaders и всички, които участват или са отговорни за събирането и приоритизирането на изискванията, планирането и мониторинга на проекти, които се изпълняват в Agile среда и имат нужда от високо ниво на адаптивност.

Програма

Провеждане на среща – Release planning – подготовка, agenda, резултати
Планиране – важни аспекти при изготвянето на план
Изготвяне на Story Maps за продукт
Product Roadmap – какво представлява и как да го изготвим
Проследяване изпълнението на Release

………………………………..

bTalks Agile (www.btalks.com) е консултантска компания, която помага на организации, екипи и отделни личности да постигат по-добри резултати в своите Agile практики чрез предоставяне на прагматични coaching услуги и обучения. Нашата мисия е да популяризираме Agile начина на мислене, като организираме различни събития, на които събираме хора с различен опит, роли и отговорности.

Всеки месец bTalks Agile организира безплатни събития на различни Agile теми. По този начин се стремим да създадем повече възможности за дискусии между всички, които имат интерес и страст към гъвкавите методологии и искат да растат и да се развиват в тази сфера. Очакваме ви!