Първи Национален форум на младите фермери в България

Приключило

20 април 2018

Пловдив

Първи Национален форум на младите фермери в България

Дата:

20 април 2018, петък

Час:

14:00 - 17:30

Достъп:

Свържете се с организаторите

Място:

АУ Пловдив , Пловдив, бул. Менделеев 12

За контакти:

E-Mail

Организатори:

За събитието

На 20 април в Аграрен университет-Пловдив ще се проведе първия по рода си Национален форум на младите фермери. Съорганизатори на Националния форум са евродепутатът Владимир Уручев, Министерство на земеделието, храните и горите, Асоциацията на земеделските производители в България и Националната служба за съвети в земеделието. Домакин на събитието е Аграрен университет-Пловдив, а медиен партньор – Агрозона и fermer.bg

С оглед на важността за осигуряване на плавен преход между поколенията на основата на взаимен консенсус, сътрудничество, споделяне на знания и опит, както и приемственост при наследяване, първият по рода си Национален форум на младите фермери ще премине под мотото „Предай нататък“.

Националният форум се провежда с цел да подчертае значението и ключовата роля на обновяването на поколенията и привличането на повече млади хора за развитието на устойчив земеделски сектор в България. С форума ще бъде стартиран дебат относно предизвикателствата пред младите земеделски производители в контекста на бъдещата рамка на ОСП.