Обучение „Оперативно планиране“

Приключило

2 май 2018

София

Обучение „Оперативно планиране“

Дата:

2 май 2018, сряда

Час:

10:00 - 17:00

Достъп:

Такса участие

Място:

хотел Хемус, София

Връзки:

Supply Chain

За контакти:

Павлина Цветанова, 0886277735, E-Mail

Организатори:

Supply Chain Ltd

За събитието

Каним ви на интерактивно практически насочено обучение

Оперативно планиране

Модул II от Тренировъчна школа Планиране

Теми:

Ролиращо оперативно планиране – месечно и седмично. Методи и формули за планиране. Минимални и максимални запаси. Точка на поръчване. Буферен запас. Обращаемост на стоките. Минимални количества за поръчка към доставчик. Минимално количество за поръчка от клиент. Изготвяне на производствена програма.

Подробна програма:

1.        Минимални и максимални запаси. Точка на поръчване. Буферен запас. Време за доставка (Lead time). Обращаемост на стоките. Минимални количества за поръчка към доставчик. Минимално количество за поръчка от клиент. Rolling plan при серийно и поръчково производство.

2.        Загуби при спиране и възстановяване на производството. Калкулиране и елиминиране на загубите. Приложими формули и формуляри за планиране и отчитане на изпълнението. Отчитане на незавършено производство. Схеми за изтегляне на суровини към производството. Връщане на суровини към склада.

3.        Резервен план при доставени некачествени материали или технически проблем с машините. Принципи при настройки на машините и спазване на технологията. Постоянна натовареност на производството – кога е приложимо и кога е опасно за фирмата. Периоди на престой на хора и машини. Време за почивки и профилактика. Организиране на сменен режим на работа. Удължено работно време.

4.        Методи и формули за изготвяне на седмична и месечна производствена програма. Управление на приоритетни и закъснели поръчки. Стандартизиране на работата.

5.        Отчитане изпълнението на дневно, седмично и месечно производство по машини и по продукти. Адаптиране на производствената програма. Отчитане на брака.


В края на обучението всеки курсист ще има домашна работа, която трябва да предаде по имейл в рамките на една седмица. На база домашната работа следват индивидуални препоръки.

Пълните учебни програми, компетенции, теми, цени и график на обученията от всички тренировъчни школи можете да видите тук: http://supplychain.bg/obuchenija-2/

Ако имате някакви въпроси по темите или организацията, моля пишете ни на имейл office@supplychain.bg или ни се обадете на телефон 0886277735.

Срокът за записване е до 5 работни дни преди датата на обучението.

Цената e 330 лв без ДДС и включва обучението и кафе паузи.

Издаваме удостоверение за завършен курс.