Лекция „Предприемачество в космическия сектор (и програма „Коперник“)“

Приключило

8 ноември 2016

Пловдив

Лекция „Предприемачество в космическия сектор (и програма „Коперник“)“

Дата:

8 ноември 2016, вторник

Час:

18:30 - 19:30

Достъп:

Свободен

Място:

Limacon Event Center, Пловдив

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Space Challenges Program

За събитието

Космическият сектор отдавна не е запазено място само за космически агенции. Нещо повече – най-големите космически агенции вече отстъпват изпълнението на проекти на частния сектор. Искате ли да разберете повече за най-големите частни космически компании и техните продукти и услуги? Знаете ли, че Европейската Космическа Агенция предоставя безплатно данни за развиване на бизнес?

Станимир Ганчев е един от основателите на ЕндуроСат АД – първата и единствена по рода си българска компания, която разработва сателитни системи. Той е национален представител за България в Космическия Консултативен Съвет към ООН и Логистичен координатор на образователна програма „Космически предизвикателства“, най-голямата безплатна програма за космическо обучение.

Г-н Ганчев ще представи новите бизнес тенденции в космическия сектор и различните приложения на космически технологии и данни на Земята. Презентацията ще включи и обзор на свободно предоставяните данни от „Коперник“, системата на Европейската Космическа Агенция за наблюдение на Земята.