Leader Talks с Евгения Пеева и гост-водещ Кирил Петков

Приключило

15 февруари 2017

София

Leader Talks с Евгения Пеева и гост-водещ Кирил Петков

Дата:

15 февруари 2017, сряда

Час:

19:00 - 21:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Carrusel Club, София, ул. Георги Сава Раковски 108

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Leader Talks

За събитието

Февруари дойде. И в месеца на любовта организаторите ще ви срещнат с една Жена, която е водена от любовта- към България и бъдещото ни като нация. Тази Жена е Евгения Пеева или както и казват приятелите – Жени. Тя е изпълнителен директор на Заедно в час / Teach for Bulgaria – организация, която подготвя и подкрепя изключително способни българи, които да станат учители в български училища за период от две години и дългосрочни поддръжници на каузата за равен достъп до качествено образование. Евгения мечтае един ден всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо кое училище посещава, в кое населено място живее и какви са финансовите възможности на неговите родители.

Като предишен опит, тя работи като бизнес консултант в международната компания McKinsey & Company, където съветва водещи фирми и организации в различни сектори – от технология и фармация до индустриална електроника и нестопанска дейност. Включването й в Заедно в час / Teach for Bulgaria й предоставя уникална възможност да допринесе за устойчивото развитие на България, като работи за дългосрочни подобрения на националната образователна система.
По време на студентските си години Евгения учредява Фондация STEP Bulgaria / Стъпка за България, която осигурява обучения по умения за самостоятелен живот и професионална подготовка на деца, лишени от родителски грижи. Нейните усилия привличат финансиране и многобройни доброволци към програми за обучение на фондацията по време на четирите години от съществуването й. От 2007 г. насам, програмите на STEP Bulgaria / Стъпка за България са допринесли за развитието на над 150 деца, лишени от родителски грижи, с участието на над 80 доброволци от различни държави.

Евгения е избрана за Жена на годината в категория Общество през 2012 г. и фигурира в редица престижни класации, в т. ч.: селекцията на Forbes България „30 под 30“ през 2013 г., проекта на Дарик радио „40 под 40“ през 2014 г. и най-различни класации на най-влиятелните жени в България. В момента е член на Настоятелството на Американския колеж в София. Евгения завършва Харвардския университет – специалност „Икономика, политология и социология”.

И докато сме на темата за Харвард – представяме ви гост-водещия ни този месец – Кирил Петков. Още един възпитаник на Харвардския университет, където завършва измежду най-добрите в курса си. Там му преподава лично професор Майкъл Портър, при когото се специализира в развитието на клъстър стратегиите. След завръщането си в България основава своя инвестиционна компания, инвестираща в млади технологични компании в Източна Европа. Друга компания, която основава е ProViotic – производител на вегански пробиотик, който е базиран на щам от бактериите в българското кисело мляко. През май 2015 г. ProViotic стана най-скъпата и продавана хранителна добавка в Ню Йорк. Паралелно с това г-н Петков един от тримата основатели на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност – Center for Economic Strategy and Competitiveness, своеобразен мост между българските студенти и Харвардския институт за икономически стратегии и конкурентоспособност. Не на последно място, той е един от основателите е на гражданската платформа MOVE.BG, която работи активно за развитието и просперитета на България. Член на Изпълнителния съвет на Да, България!

Евгения и Кирил са от онази порода хора, които са направили всичко с много работа, идеи и се целят в световния пазар. Млади, енергични, често говорят малко по-бързо от необходимото и се оглеждат, за да видят кога ще свърши срещата, за да правят нещо по-предизвикателно от това да говорят за успехите си. Предизвикваме ви да ги предизвикате с въпросите си!