Курс „Мениджмънт на денталната ергономия. Подобряване работния процес“

Приключило

10 декември 2016

София

Курс „Мениджмънт на денталната ергономия. Подобряване работния процес“

Дата:

10 декември 2016, събота

Час:

09:30 - 15:30

Достъп:

Такса участие

Място:

ул. Ами Буе 18, София

За контакти:

E-Mail

Организатори:

МБ КОНСУЛТ

За събитието

Ще разберете:

  • Съвременни тенденции в организацията на работното място. Критерии. Работни квадранти за лекар и асистент. Най-често допусканите грешки. Правилно позициониране. Решения.
  •  Кой е най-важният участник в лечебния процес – стоматолога, пациента или асистента?
  •  Организация на работния процес. Оборудване. Инструментариум. Техники, които носят добавена стойност.  Синхрон в екипната работа. Как да го постигнем? Изисквания към асистента. Техники за работа на 4 ръце
    лекар и асистент. Най-често допусканите грешки. Правилно позициониране. Решения.
  • Кой е най-важният участник в лечебния процес – стоматолога, пациента или асистента?
  •  Организация на работния процес. Оборудване. Инструментариум. Техники, които носят добавена стойност.  Синхрон в екипната работа. Как да го постигнем? Изисквания към асистента. Техники за работа на 4 ръце.
  •  Тенденции за ъпгрейдване на вашата дентална практика. – Денталният микроскоп в ежедневната работа. Фото и видео-микроскопска документация. – Важните сте вие. Как да изберем ергономичен докторски стол. – Дискусия.  Практическа работа на участниците с микроскоп по правилата за ергономия в денталния кабинет.

Цели на курса:

  • Да се даде ясна представа, че ергономията е науката за това, как да направим работните процеси и оборудването по-лесни и по-безопасни. В денталната медицина ергономията не се изчерпва с желанието да седнем и да заемем правилна работна поза. Прилагането на принципите на ергономията започва още с проектирането на работното място, избора и дизайна на мебели и оборудване, обучение на лекаря и асистента и т.н.
  • Денталният микроскоп отдавна вече не е лукс, а необходимост в нашата ежедневна работа. Приложението им в стоматологията има и редица очевидни предимства, свързани с ергономията и повишената работна ефективност. Често ние страдаме от болки в гърба, врата и раменете, което се дължи на заемането на неудобни позиции при работа. Денталните микроскопи позволяват на практикуващите да работят с изправен гръб, без да напрягат мускулите на врата, раменете и тялото по време на продължителни сесии на лечение. Да работиш ергономично означава да намаляваш броя изгубени дни поради неработоспособност или стрес. А защо трябва да работим ергономично? Защото го дължим на себе си.

ТАКСА УЧАСТИЕ: 500.00 лв. без ДДС
Плащане по банков път, с кредитна карта и в брой.

Публикувано на 02 декември