Кръгла маса „Балканите – Пътят на кръстопътя?“

Приключило

14 октомври 2016

София

Кръгла маса „Балканите – Пътят на кръстопътя?“

Дата:

14 октомври 2016, петък

Час:

09:45 - 12:30

Достъп:

Свободен

Място:

София Хотел Балкан, София

За контакти:

(+359 2) 980 87 47, E-Mail

За събитието

Ще анализираме политическите процеси в региона на Югоизточна Европа, отношенията с ЕС, проблемите на сигурността, ролята и интересите на България.

Събитието ще се проведе в зала „Средец“, официално откриване и приветствие към участниците ще отправят нашият директор, Регине ШУБЕРТ и германският посланик Детлеф ЛИНГЕМАН. Въведение в темата ще направи г-н Соломон ПАСИ, министър на външите работи (2001-2005) и основател и президент на Атлантическия клуб България. За геополитиката на Балканите ще говори Любомир КЮЧУКОВ, директор на ИИМО. Посланик д-р Боби БОБЕВ от Института по балканистика с Център по тракология на БАН ще коментира дали разширяването на ЕС в Югоизточна Европа се е превърнало в инерционна величина, а доц. Костадин ГРОЗЕВ, преподавател в Софийския университет ще говори за сигурността на Балканите и националния суверенитет и дали е останало място за регионално сътрудничество.

За участие сме поканили депутати, дипломати, представители на държавната администрация, на научните и академични среди, политолози, експерти и представители на неправителствени организации.