Конференция „Визия за София“

Приключило

30 октомври 2017

София

Конференция „Визия за София“

Дата:

30 октомври 2017, понеделник

Час:

09:00 - 18:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Софийска градска художествена галерия, София, ул. Гурко 1

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Визия за София

За събитието

Първата широка публична конференция в рамките на инициативата за дългосрочна и споделена визия за развитие на София и крайградските територии ще се проведе на 30 октомври в Софийска градска художествена галерия и ще представи междинния прогрес в експертната част от първия етап в работата по Визия за София, както и международен опит от водещи световни експерти в подобни на Визия за София стратегически инициативи на три континента.

Конференцията включва 7 тематични панела за всяко от направленията, през които изследваме състоянието на града, за да можем да започнем информиран диалог за неговото бъдеще :

хора/ идентичност и култура/ икономика/ управление/ градска среда/ околна среда/ транспорт

Всеки тематичен панел ще съдържа:

/ представяне на прогреса по работата от страна на експертните екипи за всяко от направленията;
/ дискусионен панел с участието на ключови заинтересовани страни по всяка от темите – администрация, граждански организации, изследователи, бизнес;
/ дискусия с въпроси от публиката.

Дискусиите ще бъдат модерирани от координаторите в екип Визия.

За да споделят международен опит в подобни на Визия за София проекти, в България идват водещи експерти в градските стратегии от три континента.

За да участвате в конференцията Визия за София е необходима предварителна регистрация, тъй като местата са ограничени. За регистрация изпратете своите имена, позиция и организация на имейл join@vizia.sofia.bg.

Осигурен е двупосочен превод от и на английски през целия ден.