Конференция „Биологичното земеделие в България: как приказката продължава?“

Приключило

23 февруари 2017

Пловдив

Конференция „Биологичното земеделие в България: как приказката продължава?“

Дата:

23 февруари 2017, четвъртък

Час:

13:30 - 17:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Международен Панаир Пловдив, Пловдив, бул. Цар Борис III Обединител 37

За контакти:

+35933592038, E-Mail

Организатори:

Фондация Биоселена

За събитието

Конференцията „Биологичното земеделие в България: как приказката продължава?“ ще представи последните тенденции в развитието на биологичното земеделие в България, новия регламент на Европейската комисия за биологично производство, както и на Плана за действие за развитие на биологичното производство в България за периода 2016-2020.

Ще бъде представена и европейска платформа за обмен на знания и опит при био отглеждането на производство на полски култури, създадена в рамките на проект OK-Net Arable.

Сред лекторите са очаквани представители на Министерството на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие“, IFOAM (Международната федерация на движенията за биологично земеделие) и Асоциация Биопродукти.
Конференцията ще даде възможности за дискусии и обмен на мнения, както и създаването на контакти и полезни партньорства.

Организатор на събитието е Фондацията за биологично производство БИОСЕЛЕНА със съдействието на Министерството на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие“ и Асоциация Биопродукти.

Информация за биологичното земеделие и за проектите, по които работи БИОСЕЛЕНА ще бъде представена на щанда на фондацията (щанд №55) в Палата 11, където са изложенията Винария и Фудтех.

В петте дни на АГРА на щанда ще бъдат предлагани фермерски храни от Балкана, произведени с подкрепата на българо-швейцарския проект “За Балкана и хората“ – сирене и кисело мляко от редки породи, биологичен мед, яйца, месо. Ще бъдат организирани дегустации и кулинарни изненади.

Публикувано на 13 февруари