Kids in Tech

Дата:

20 ноември 2016, неделя

Час:

10:00 - 17:30

Достъп:

Такса участие

Място:

Спортна База "Бояна"/ Академия "Витоша", София, ул. Асен Георгиев 31

За контакти:

E-Mail

За събитието

Bee Smart Technologies, SoftUni Kids и Спортна База „Бояна“/ Академия „Витоша“ ще покажат на децата как модерните технологии, програмирането, спорта и забавлението вървят ръка за ръка!
В рамките на събитието малчуганите ще имат възможност да преминат през различни технологични станции, да работят в екип, да се запознаят с нови приятели, да спортуват, таратанцуват и още куп страхотни неща!

 

Какви станции ще има?

–> Станция „Програми{г}рай с Makey Makey § Scratch“
o Ще демонстрираме възможностите за създаване на музикални инструменти и мелодия, използвайки програмиране. Децата обичат да свирят на пиано от банани, а ние ще им покажем как.
o Ще създадем нетрадиционни джойстици, използвайки програмиране и електропроводими материали, позволяващи на децата да играят любими игри.

–> Станция „Рисуване с Arduino“
o Ще демонстрираме платка Аrduino и нейните огромни възможности. На платката е програмирана игра, с помощта на която децата ще могат да нарисуват изображение с пиксели. Най-любознателните ще имат възможност да програмират своето първо изображение на Arduino.

–> Сензорна станция
o Тук децата ще имат възможност да участват в упражнение, свързано с програмиране и използването на сензори. Основният фокус пада върху директната връзка между компютърните умения и тяхното използване в реалния живот.

–>Станция за пчелите с любов
o Станция, на която Bee Smart Technologies ще изложи собстевените си сензорни продукти и ще позволи на децата да приложат наученото на сензорната станция. Ще ги образова за важността на пчелите в природата и ще онагледи как уменията по програмиране далеч не влияят само в дигиталния свят.

–>Станция „Малка платка = големи възможности“
o Децата ще видят в действие неограничените възможности на Micro:bit, платката използвана във всяко училище във Великообритания по време на часовете по програмиране и разработена с подкрепата на BBC.

–> Станция танци с „Таратанци“
o Ще се забавляваме по следите на танцовия пъзел. Следвайки инструкциите на пъзела, децата ще имат възможност да се докоснат до традиционния български фолклорен танц, да развият въображението си, редейки различни фигури от стъпките, както и сътворявайки свои собствени танцови движения.

Колко струва?
Участието в събитието “Технология и спорт” е 35 лв. и включва всички изброени по-горе активности + обяд.

Как може да запишете детето си?
Изпратете имейл на office@taratanci.com с Вашето име и телефон за връзка или се обадете на телефон 0885 037 116.

Публикувано на 06 ноември