Jumpthegap talk in Sofia!

Дата:

21 февруари 2017, вторник

Час:

18:00 - 19:30

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Експо Баня София (Expo Bath Sofia), София, бул. "Княгиня Мария Луиза" 16

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Jumpthegap

За събитието

‘jumpthegap talk’ среща в София


„Иновацията е потребна: Възможностите на дизайна и архитектурата да намират решения за удовлетворяване на потребностите на хората.“
Представяне на международния конкурс за дизайн на Roca #jumpthegap и дискусия с участието на дизайнера Валентин Водев, член на международното жури на конкурса за млади дизайнери.
Модератор: София Ангелова, инж. д-р, преподавател в специалност „Инженерен дизайн“ в ТУ – София


jumpthegap е международен конкурс за дизайн, инициатива на Roca. Провежда се на всеки две години. От първото издание през 2004 г., партньор-съорганизатор е BCD Барселона дизайн център. Основната цел на конкурса е да предложи платформа, където млади професионалисти и студенти по архитектура и дизайн от цял свят, на възраст до 35 години, да покажат таланта с предложения за устойчиви и иновативни решения за баня.
Общият награден фонд в 7-мото издание на конкурса е 26,000 евро, като работещи професионалисти и учащи се състезават в отделни категории.
Международното жури на jumpthegap обединява признати водещи специалисти от областта на архитектурата и дизайна. В седмото издание, председател на журито е известният немски архитект Патрик Шумахер, ръководител на Zaha Hadid Architects. Членове на журито са: Бенедета Талябу (Италия), директор на EMBT Miralles Tagliabue и председател на второто издание на jumpthegap; Ма Янсонг (Китай), носител на наградата Young Global Leaders (YGL) за 2014 г. и председател на шестото издание на jumpthegap; Владимир Пирожков (Русия), президент на център за промишлен дизайн и иновации «АСТРАРОССА дизайн»; Анджали Сринивасан (Индия), директор на студия ChoChoMa и победител в конкурса Swarovski Designer of the Future Award 2016; Валентин Водев (България), дизайнер и основател на Vodev Studio; Хосеп Конгост (Испания), директор Дизайн и инвации в Roca и Исабел Ройг (Испания), управляващ директор на BCD Barcelona Design Centre и бивш президент на BEDA (Бюро на европейските асоциации по дизайн).