Годишен бизнес форум Industry 4.0

Приключило

3 октомври 2019

Пловдив

Годишен бизнес форум Industry 4.0

Дата:

3 октомври 2019, четвъртък

Час:

09:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Хотел Империал , Пловдив, ул. „Лев Толстой“ 6

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Икономедиа

За събитието

Индустрия 4.0 не е история за роботи, софтуер или бази данни. Това е история за промяната: от ниско заплатен тежък труд до високопроизводителна автоматизирана продукция. За ефикасността на производството и впрягане на дигиталния свят за взимане на по-добри решения и постигане на по-високи резултати. За гъвкавост и адаптивност. Индустрия 4.0 е творческото използване на потенциала на новите технологии.
Мястото на България в тази световна тенденция все още е несигурно. На повърхността страната се нарежда на 27-о място от 28 държави по отношение на проникването на дигитални технологии в икономиката и обществото, а по-малко от една на всеки десет компании тук се нареждат като „високо дигитализирани”. Но погледнете по-отблизо и ще забележите бързо развиваща се индустриална база със силно наследство, оживена бизнес среда и все по-силна специализация в ключови индустрии като ИТ и автомобилно производство.

2019 г. ще бъде и ключова година за индустриалния сектор в страната. Тя може да стане домакин на първи завод за производство на автомобили, ако спечели надпреварата за нова мегафабрика на Volkswagen в началото на лятото.

Никое производство, индустриална зона или страна не е „постигнала“ Индустрия 4.0. Това е процес на разбиране на новите технологии, на нови рамки на мисленето и нови стратегии за лидерство.

Събитието

Никъде това не е по-видимо от Пловдив – индустриалното сърце на страната. Четвъртият годишен форум Industry 4.0 на Капитал, община Пловдив и Тракия тех е една от най-големите индустриални конференции в Югоизточна Европа и ключово събитие, фокусирано върху дигиталната трансформация на производството в региона. Тя събира на едно място лидерите в бизнеса и политиката в България и региона и показва индустриалните иноватори, които вече оформят бъдещето.

Защо да посетите

– Представяне на най-добрите практики и поуки от дигиталната трансформация от лидерите в индустрията в Европа
– Силна платформа за среща на индустриалните предприятия, консултанти и експерти

Темите през 2019 г.

– Индустриалният контекст през 2019 г.: Дигитални смущения или дигитална еволюция
– Интелигентни фабрики: Примери от България и европа
– 5G: Планове за развитие и ефекти за индустрията
– Използване на данни за по-ефективно производство
– Киберсигурност: Управление на цифровия риск
– Финансови и политически рамки за иновации в производството