ФОРУМ DON’T WASTE, TASTE

Дата:

7 декември 2019, събота

Час:

09:30 - 16:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Generator, София, бул. "Черни връх" 47

За контакти:

088 974 9045, E-Mail

Организатори:

DON’T WASTE, TASTE, Gorichka.bg, Generator

За събитието

Знаете ли, че 1/3 от храната, която се произвежда се изхвърля? Това води до сериозни екологични, социални и икономически последици. Съществуват обаче и достъпни решения, с които можем да намалим разхищението на храна.

Каним ви на 07.12 на Форум Don’t Waste, Taste в Generator, за да споделим един ден с интересни презентации, вкусна храна и полезни работилници, свързани с намаляването на хранителните отпадъци.

Начало: Ще стартираме в 9:30 ч. с регистрация и ароматно кафе.

ФOРУМ:
Между 10:00 и 12:30 ще чуете 8 презентации с ценна информация за:
– Значимостта на проблема с разхищението на храна;
– Международни практики за намаляване на хранителните отпадъци;
– Управлението на хранителните отпадъци в София;
– Примери за устойчиво управление на хранителни отпадъци в ресторанти и на фестивали;
– Конкретни съвети за намаляване разхищението на храна в домакинството и пример как технологиите могат да ни помогнат за това;
– Ползите от компостирането и примери как можем компостираме в градска среда.

След всяка презентация ще има кратка дискусия с презентаторите, сред които са Маги Малеева, представители на Столична община, бизнеса и експерти. Очаквайте скоро подробна програма на форума.

ОБЯД: След Форума ще хапнем вкусен обяд, приготвен от Bojana Katsarova, чрез максимално ограничаване и оползотворяване на хранителните отпадъците.

Кулинарна демонстрация:
След 13:30 Божана ще ни покаже, че да готвим почти без хранителни отпадъци не е толкова трудно. Тя ще демонстрира как е сготвила част от обяда и ще сподели с нас 10 бързи рецепти за здравословни ястия, готвени чрез използване на продуктите в тяхната цялост.

Работилница за домашни компостери:
Ако имате желание да компостирате вкъщи, но не знаете откъде да започнете, заповядайте в 14:30 на работилницата на City Experimentarium/ Градски експериментариум, проект на Фондация „Корен“, за направа на домашен компостер. В края на работилницата ще отнесете вкъщи готов компостер и много полезни съвети как да го ползвате. Местата са ограничени и участието в работилницата ще е само с предварителна регистрация.

Детайлна програма може да намерите в дискусията на събитието.

РЕГИСТРАЦИЯ:
Цялото събитие е безплатно, необходима е обаче предварителна регистрация.

За участие във форума, обяда и демонстрацията, моля да се регистрирате тук
-> https://forms.gle/MjKBBSm2Gesb46kv8

Meстата за работилницата за домашни компостери за ЗАПЪЛНЕНИ.

–-
DON’T WASTE, TASTE е инициатива, която събира разнообразни участници в българската хранителна система и говори открито за проблемите с хранителния отпадък.

Gorichka.bg е официален партньор и модератор на събитието. Горичка е инициатива на съмишленици за позитивна промяна на обществени проблеми, чрез диалог, парнтьорства и иновации.

Събитието се реализира с подкрепата на нашите партньори от Philips, Generator, Проектът „Твоята Храна“ на Bioselena / Биоселена, Хранкооп София, harmonica organic foods
На всички тях благодарим!