Февруарска среща на WordPress Sofia Meetup

Дата:

12 февруари 2020, сряда

Час:

19:00 - 21:30

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Cosmos Coworking Camp, София, ул. Ангел Кънчев 3

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Ники Кръстев

За събитието

На 12.02.2020 г. в COSMOS Coworking Camp ще се проведе поредната среща на WordPress Sofia Meetup.

Първата част ще има двама лектори, които ще изнесат кратки презентации. Ванина Иванова ще представи темата “Монетизиране на WordPress сайт с блокчейн рекламна мрежа“, а след нея Любомир Стоянов от EventsBakery ще говори за “Zapier + WordPress сайт = лесна автоматизация с още 400 софтуера”.

Ванина е специалист по дигитален маркетинг, блогър и дългогодишен ползвател на WordPress. CMO на AdEx Network. Често помага за организирането на WordCamp събития в София, Пловдив и Варна. Интересува се от open source проекти, блокчейн и киберсигурност. Харесва кучета и вярва, че малко неща в света не могат да се поправят с тиксо и каноколит. В презентацията си Ванина ще ни покаже как да монетизираме сайта си с блокчейн-базираната рекламна платформа AdEx Network, за да имаме пълна прозрачност върху приходите си от реклама.

Любо има интерес от уеб повече от 10 години. Тогава прави първата си инсталация на WordPress за личен блог. Сайта е активен и до ден днешен, въпреки, че все по-рядко пише в него. През годините работи в софтуерна компания като QA и проект мениджър. Също така прави обучения на клиентите как да използват платформите си. След този период създава собствена фирма за организиране на събития и предоставяне на услуги за тях. Паралелно с тази дейност от 6 години организира първото годишно събитие за електронна търговия в България – eCommCongress. В презентацията си той ще разкаже повече за Запиер, който е мост между различни приложения в уеб среда. Има си Cron на задачите и със сравнително малка финансова инвестиция можете да направите връзка между различни приложения така, че да си автоматизирате процесите.

НЕЩО ВАЖНО! Тъй като на всяко събиране досега идваха и деца, организаторите решиха да обособят бюрата около екрана в залата на импровизиран детски кът, където малките посетители няма да скучаят, а ще могат да рисуват и оцветяват книжки, докато мама или татко слушат полезните лекции. Единствено трябва да пишете, ако ще бъдете с дете, за да бъдат подготвени достатъчно столове, книжки, моливи и изненади за малчуганите.

Втората част на срещата отново ще бъде нетуъркинг частта, в която присъстващите ще имат възможност в неформална обстановка да поговорят помежду си, обменяйки знания и опит.

Месечните срещи на WordPress общността в началото на всеки месец събират 60-70 човека (независимо дали са професионалисти или абсолютно начинаещи), които по някакъв начин са свързани с най-използваната система за управление на съдържанието в света. Те са напълно безплатни и отворени за всички, които обичат WordPress – единственото нещо, което трябва да направите, за да присъствате, е да се регистрирате в групата и събитието в Meetup: https://www.meetup.com/WordPress-Sofia-Meetup/.

Важно е да имате предвид, че залата е с ограничен капацитет и местата се запълват бързо!

Всеки, който посети WordPress Sofia Meetup – 3 пъти през годината, еднократно ще получи като подарък уникална тениска с логото на групата, осигурена от спонсорите SuperHosting.BG, Jump.bg, ICN.BG и Zettahost.bg.

Публикувано на 07 февруари