Дискусия „Енергийната (Р)еволюция: Решения от България“

Дата:

20 май 2019, понеделник

Час:

19:00 - 21:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

MOVE.BG , етаж 3 , София, Ул. Сердика 20

За контакти:

E-Mail

Организатори:

MOVE.BG

За събитието

Броени дни преди влизането в сила на новите цени на тока и в разгара на поредния обществен дебат за промяна на енергийната система, MOVE.BG представя различната гледна точка – тази на иновативните бизнес решения.

Ще представим идеите и проектите, които поставят хората, а не политическите интереси в центъра на търсенето на решения. Ще обсъдим темата за енергийната революция, мястото на България в нея и защо трябва да подпомагаме иновативните решения.

На 20 май (понеделник) от 19:00 часа те очакваме на улица “Сердика” №20, ет.3., за да разбереш кои са българските финалисти в европейския акселератор за енергийни иновации “Social Innovation to Tackle Energy Poverty”. Ще имаш възможността да се срещнеш с екипите и да научиш защо те искат да помогнат на енергийно бедните хора с нестандартни проекти. Но не само.

Очакваме те и за една експертна дискусия, в която ще срещнем гледната точка на бизнеса, енергийните компании, гражданския сектор и държавата, за да обсъдим нуждата и пътищата за въвеждане на иновативни бизнес решения в енергетиката. Ще чуеш как експертите от различните сектори виждат проблема с енергийната бедност: невъзможността домакинствата да си осигурят необходимите им енергийни услуги на приемлива цена, невъзможността да затоплят достатъчно жилищата си си през зимата и да ги охладят през лятото.

Програма:
19:00 – 20:00 Експертна дискусия “Енергийната (Р)еволюция в България – възможности и предизвикателства)

20.00 – 20.30 Представяне на финалистите от България и следващи стъпки в програмата

20.30 – 21.30 Нетуркинг коктейл

Защото енергийната революция изисква смели решения.
А смелостта днес са иновационните решения и нестандартните проекти!

Създаваме заедно нашето иновативно утре!

–––––––––––––––––––––––
За проекта:

“Social Innovation to Tackle Energy Poverty”

За първи път тази година български проекти ще получат достъп до световния енергиен гигант Schneider Electric и до 3-месечна менторска програма с утвърдени европейски енергийни експерти. Акселераторът е организиран от международната организация за социални иновации Ashoka и Schneider Electric Foundation в партньорство с Foundation de France. MOVE.BG e партньорът за България, а конкурсът се провежда още в Унгария, Румъния, Чехия и Полша.