EDITogether: Digital Hub Bulgaria Conference

Дата:

28 март 2017, вторник

Час:

09:30 - 13:30

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

София Тех Парк , Лабораторен комплекс, София, Бул. Цариградско шосе 111Б

За контакти:

E-Mail

Организатори:

EDIT.bg, MOVE.BG

За събитието

Препоръки за институционални мерки в подкрепа на дигиталнатa икономика в България

На 28 март 2017 г. в София EDIT.bg ще представи новия си доклад и препоръките си към Министерството на икономиката за осигуряване на системна подкрепа за микро, малки и средни дигитални компании.

След провеждането на първото изследване на дигиталните малки и средни предприятия в България InnovationShip Bulgaria|Digital, в рамките на инициативата EDIT.bg продължихме да проучваме добрите български и световни практики за подкрепа на сектора с най-висок икономически потенциал – дигиталния. Данните за развитието на българската икономика през последното десетилетие показват, че тя следва световната тенденция на дигитализация и дори изпреварва част от останалите страни членки на ЕС в някои отношения (4.5% от БВП се формира от IСT сектора спрямо 3.7% за ЕС-28; 11% от целия износ на услуги в България се дължи на ICT сектора, средният темп на нарастване е 73 млн. долара годишно).

Въпреки това България не успява да подобри позицията си на картата на дигиталната икономика в Европа, а 77% от компаниите посочват, че няма достатъчно институционална подкрепа за развитието на бизнеса им.

Каним Ви заедно да дискутираме какви са възможностите за превръщане на България в европейски дигитален хъб.

Участници в дискусията ще бъдат доц. Теодор Седларски, министър на икономиката, проф. Николай Денков, министър на Образованието и науката, Евгени Ангелов, председател на Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране и представители на бизнеса.

Публикувано на 24 март