Дебат „Готови ли сте за собствен бизнес“

Приключило

2 декември 2016

София

Дебат „Готови ли сте за собствен бизнес“

Дата:

2 декември 2016, петък

Час:

12:00

Достъп:

Свободен

Място:

Нов български университет, Корпус 1, 310 аудитория „Проф. Петър Мутафчиев“, София

За контакти:

+359 2 952 68 82, E-Mail

За събитието

Как Европа стимулира младите и предприемчивите хора, какви механизми предлага, за да подкрепи техните бизнес идеи – това са само част от въпросите, на които ще отговорят евродепутатите Андрей Ковачев от ГЕРБ и Ангел Джамбазки от ВМРО в рамките на дискусията „Готови ли сте за собствен бизнес?”. Събитието ще се проведе на 02.12.2016 г. (петък) от 12,00 часа в зала 310, корпус 1, Нов български университет.

Всички предприемчиви студенти са добре дошли на дебата в НБУ, където ще бъдат обсъдени проблемите на младите хора в Европа и ще бъдат представени  политиките на ЕС в тяхна подкрепа, в т.ч. за старт-ъпи и започване на собствен бизнес.

Можете да се включите във всичките ни инициативи и да ни гостувате на събитията. Ако нямате възможност да присъствате на събитието в НБУ, ще можете да го гледате онлайн в реално време на интернет страницата на проекта www.europeandi.bg и на Фейсбук страницата на проекта https://www.facebook.com/europeandi.bg/ .

„Европа и аз“ е проект на Българското училище за политика „Димитър Паница“, чиято цел е да повиши информираността и заинтересоваността на българската публика за ролята и работата на Европейския парламент. Проектът се осъществява с подкрепата на Европейския парламент и ще продължи до края на юни 2017 г. Целевата група на проекта е младежи между 16 и 29 години.

Проектът предвижда дебати между евродепутати и младежи в три български университета по теми като „Ролята на свободните медии в европейския контекст“, „Новите технологии и влиянието им върху живота и работата на хората“, както и „Готови ли сте за собствен бизнес“. По време на срещите българските евродепутати ще формулират посланията си в контекста на възможностите и перспективите, които предоставя Европейския съюз за младите хора.

Български евродепутати ще бъдат поканени да споделят своите приоритети и в рамките на Националната програма „Управленски умения“ на БУП.

В началото на пролетта ще се проведе фотоконкурс за младежи на тема „Това е моята Европа“. Професионално жури ще оцени творбите на младите фотографи, а най-добрите снимки ще бъдат показани на специална изложба.

Финалното събитие по проекта ще е дискусия „Ще гласувам ли на евроизборите и защо?“. На него евродепутати ще отговарят на въпросите на младите хора.

Публикувано на 30 ноември