Creatives Talk: Думите като пътешествие

Приключило

21 март 2017

София

Creatives Talk: Думите като пътешествие

Дата:

21 март 2017, вторник

Час:

19:00 - 21:00

Достъп:

Свободен

Място:

SOHO, София, ул. "Искър" 4

За контакти:

E-Mail

Организатори:

SOHO

За събитието

Creatives Talk е поредица събития от професионалната платформа на SOHO, в които интересни представители на креативните индустрии споделят опита си под формата на дискусия.

На гости отново е Мария Василева, но този път под различна форма.

Ще  разкаже за пътешествието си към думите и за култивирането на изследователски интерес към смисъла, който носят, от воденето на личен блог до ученето на психология. Ще си говорим за думите като мост между нас и света; за влюбването и разлюбването в и чрез думите; за намирането на смисъл и обличането му в думи, за да му помогнем да се сбъдне, да се случи.

Няма да си говорим за думите като (опит за) литература или за нещо с добавена художествена стойност, защото това не я вълнува. Ще си говорим за нашата лична връзка с думите, за общуването ни с любимите ни хора, за слушането. Някъде между всичко това ще вмъкнем и последно развълнували я книги, за значението на езика и за смисъла.

Обещала е да разкаже и за едно упражнение от университета, което сама нарича „мръсните думи от нашето детство“ като камбана, която да ни напомня, че думите оставят следи.