Cеминар „Промотиране на трансграничния регион Странджа“

Приключило

16 март 2018

Бургас

Cеминар „Промотиране на трансграничния регион Странджа“

Дата:

16 март 2018, петък

Час:

09:30 - 17:30

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Гранд Хотел и СПА Приморец, зала „Ахело“ , Бургас

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф“

За събитието

Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф“ организира семинар на тема: „Промотиране на трансграничния регион Странджа-Йълдъз като културно-историческа дестинация“. Той ще се проведе на 16.03.2018 в зала „Ахело“ на Гранд Хотел и СПА Приморец, Бургас.

Той има за цел да запознае туристически агенции, турситически неправителствени организации и всички заинтересовани с конкретни идеи и стратегии за рекламиране и промотиране на трансграничния регион като културно-туристическа дестинация с историческо значение. Ще представи легендарни и мистични места за туризъм, красивата природа и култура на двете страни-България и Турция.

Събитието е част от проект № СВ 005.1.23.107 – „Път на легенди – създаване на нови партньорства за устойчиво развитие на културно-историческия туризъм”, финансиран от Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-ИПП ТГС България-Турция 2014-2020.

Проектът е с водещ партньор Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”. Той фокусира вниманието към една все още неразработена алтернативна форма на туризъм –легендарният туризъм. От турска страна партньор по проекта е Асоциацията за изследване на граничните култури в Одрин.