Безплатен семинар: Компютърна графика в ландшафтната архитектура

Приключило

24 януари 2017

София

Безплатен семинар: Компютърна графика в ландшафтната архитектура

Дата:

24 януари 2017, вторник

Час:

18:00 - 20:45

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Съюз на архитектите в България, София, ул. Кракра 11

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Graphic Ground

За събитието

След огромния интерес към последния ни безплатен семинар, бяхме твърдо решени да организираме отново подобно събитие.

Темата на това издание е „Компютърна графика в ландшафтната архитектура“. То е насочено специално към проектантите в работещи в тази сфера, както и студентите по специалността.

Те ще се запознаят с последните тенденции в методите за създаване на впечатляващи графични материали и проектна документация, както и с използваните софтуерни продукти. Много от демонстрираните техники ще бъдат полезни както на урбанисти, така и на архитекти.

  • Оцветяване и оформяне на чертежи с Adobe Illustrator

Ще разберете как с помощта на Illustrator ландшафтните архитекти могат да оцветяват бързо, лесно и красиво .dwg файлове, забравяйки за досадните щриховки в AutoCAD. Ще видите и как се създават разнообразни схеми и диаграми. Използвайки тези техники могат да се подготвят грабващи окото табла, печатни материали и презентации.

  • 3D моделиране със SketchUP

Чрез SketchUP могат да се създадат максимално бързо и ефективно различни архитектурни детайли, както и цялостен трииземрен модел на всеки ландшафтен проект. Ще видите разнообразни методи за генериране и моделиране на теренни форми и разполагане на растителност. Ще разберете и за и любопитните възможности за направа на фотореалистична визуализация и виртуална реалност с V-Ray.

  • Vectorworks Landmark – Революция в ландшафтното проектиране

Vectorworks Landmark е единственият софтуер за създаване на SIM (Site Information Model) предназначен специфично за ландшафтна архитектура. Проектантите имат невероятната възможност да създават пълна проектна документация на базата на триизмерен модел, съдържащ цялата информация за проекта. Ще се запознаете със специализираните инструменти за изготвяне на  дендрологичен проект, проект за поливна система, вертикално планиране, количествени сметки и визуализации.

Публикувано на 18 януари