Българо-Египетски бизнес форум

Приключило

12 май 2017

София

Българо-Египетски бизнес форум

Дата:

12 май 2017, петък

Час:

09:30 - 12:30

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Българска търговско-промишлена палата, София, ул. Искър 9

За контакти:

02/8117 494, E-Mail

За събитието

Българската търговско-промишлена палата има удоволствието да Ви покани на Българо-египетски бизнес форум, организран съвместно с Египетския съвет за устойчиво развитие и Посолството на Арабска република Египет в София.


Египет е една от най-влиятелните арабски страни. Икономиката на страната е известна с това, че се основава на петролния сектор, но също са развити и сектори като производство на стомана, фармацията, текстилна и хранително-вкусовата промишленост. Българският износ към Египет включва: нефтени масла, рафинирана мед, ламарини, листове и ленти от мед, сурови тютюни и др. Вносът ни се характеризира с сурови нефтени масла, минерални или химични азотни торове, сол, вкл. готварска, полимери на пропилена и др. Освен това България е регистрирана като страна-производител на хлебна пшеница, с право на участие в провежданите в Египет държавни търгове.

Стокообменът през последните години утвърди Египет като един от големите търговски партньори на България в района на Близкия изток и на целия Африкански континент. Страната ни полага последователни усилия за допълнително стимулиране на сътрудничеството посредством събития като този форум.

Освен официалната част се предвиждат двустранни срещи, като eгипетската делегация ще бъде представена от фирми в секторите: минно дело и природни ресурси, инвестиции, фармация, туризъм, банково дело, недвижими имоти, финансови услуги и др.