Академия за иновации 2019

Дата:

10 - 11 май 2019, петък - събота

Час:

08:00 - 18:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Перото, София, National palace of culture

Връзки:

Фейсбук

За контакти:

00359 882 224 123, E-Mail

Организатори:

Innovation Starter

За събитието

АКАДЕМИЯ ЗА ИНОВАЦИИ 2019
В партньорство с водещите университети в България и през 2019 година организираме Академия за иновации-Innovation Hackathon за студенти. С институционалната подкрепа на Европейската комисия в България и с генералната подкрепа на Progress.

През 2019 година в събитието ще участват студенти от Нов български университет (НБУ), СУ „Св. Климент Охридски“ (СУ), Технически университет София (ТУ София), Университет за национално и световно стопанство (УНСС), Американски университет Благоевград (АУБГ), Софтуерен университет (СофтУни), Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Технически университет Габрово (ТУ Габрово), Лесотехнически университет (ЛТУ) и др. университети в страната.

BULGARIA INNOVATION HACKATHON
Събитието ще се реализира отново под формата на 24 часов Innovation Hackathon (състезание с елементи на програмиране и прототипиране) с награден фонд от 10 000 лв. за отбора студенти с най-креативна и приложима идея, и посещение в Брюксел за победителите, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България.

В рамките на Академия за иновации 2019 студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами своите идеи по следните теми:

„Войната по пътищата“
„Обезлюдяване на регионите, грижа за възрастните хора“
„Здраве и технологии“
„Чистота, зелени идеи и екология“
„Комуникационни проекти с полезна социална мисия, които радват хората“

На 10 и 11 май в НДК, Литературен клуб „Перото“, младежи ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на журито и членове на нашия екип.

Предварителна регистрация за отбори, (с до 5 участници), ще тече от януари до началото на месец май в нашия сайт.

На 11 май от 14:00 ч., при открити врати, в Литературен клуб „Перото“ на НДК ще започнат презентациите и журирането за тях.

Голямата награда за отбора победител през 2019 г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации 2019.

Каним ви и не пропускайте да участвате, и да предложите своите иновации за България сега!

Академия за иновации 2019