ТОЧКА НА КИПЕНЕ – ДЕБАТИТЕ НА МЕНИДЖЪР 2021 „ЗА ИЛИ ПРОТИВ КЕША“

Приключило

9 декември 2021

София

ТОЧКА НА КИПЕНЕ – ДЕБАТИТЕ НА МЕНИДЖЪР 2021 „ЗА ИЛИ ПРОТИВ КЕША“

Дата:

9 декември 2021, четвъртък

Час:

15:00 - 16:20

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Интер Експо Център, София

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Списание МЕНИДЖЪР

За събитието

ТОЧКА НА КИПЕНЕ – ДЕБАТИТЕ НА МЕНИДЖЪР 2021 – нов формат събития, подлагащи на дебатиране актуални и общественозначими теми. МЕНИДЖЪР среща тезите на експерти от различни области по горещи теми, свързани с бизнеса, икономиката, пазара на труда и лидерството.

Формат: Два отбора („за“ и „против“) дебатират по предварително зададена тема. Времетраене между 60 и 90 минути. Участниците в отборите са
хора с будни умове – общественици, специалисти в областта си, активни участници в бизнес живота на България.

Начин на провеждане: Присъствие в залата на провеждане и излъчване на живо онлайн във Facebook страницата на manager.bg и на www.manager.bg.

Правила: Всеки от участниците разполага с определено време, за да изложи своите аргументи в подкрепа на тезата, която защитава. Провежда се и гласуване, в което се включват онлайн зрителите на дебата. По време на събитието те ще могат да подкрепят чрез попълване на онлайн анкета тезата, която считат, че е защитена най-добре в дебата. Победител е отборът, който успее да постигне обръщане на резултата или промяна в по- висока степен в позицията, изразена от зрителите. За първоначални данни по отношение на становището на зрителите се приемат резултатите от предварителна анкета, публикувана седмица преди провеждането на събитието на www.manager.bg.

Тема на трети дебат:

ЗА ИЛИ ПРОТИВ КЕША?

ЗА: За много хора в България кешовите трансакции са единственият начин да се разплащат, тъй като те осигуряват свобода и анонимност, гарантират незабавен достъп до благосъстоянието им и са по-евтини за обработка от малките търговци. В допълнение голяма част от българите в страната получават възнагражденията си в брой, което лимитира техните възможности за разплащане.

ПРОТИВ: Една от предпоставките за сивата икономика са именно кешовите разплащания, тъй като те могат да бъдат трудно проследими. Електронните плащания осигуряват много повече продажби от разстояние за търговците, позволяват по-сигурно, лесно и бързо прехвърляне на големи суми и са по-евтини за обработка от големите търговци. Електронните пари трудно могат да бъдат откраднати и източени с чували.

  • Трябва ли потребителите и бизнесът да се притесняват от необратимата тенденция на дигитализацията на разплащанията?
  • Крие ли повишени рискове използването на електронни разплащания?
  • Възможно ли е с помощта на електронните разплащания да се разреши проблемът със сивата икономика на България?
  • Какви са плюсовете и минусите на използването на физическите пари в съвременния свят, в който живеем?

Какво е бъдещето на разплащанията – кеш или без него, ще научим заедно на 9 декември.