Презентация и творчески семинар на Istituto Europeo di Design

Приключило

20 февруари 2018

София

Презентация и творчески семинар на Istituto Europeo di Design

Дата:

20 февруари 2018, вторник

Час:

18:30 - 20:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Хотел Маринела, София

За контакти:

Антония Божинова, E-Mail

За събитието

На 20 февруари един от най-значимите колежи за мода, изкуство и дизайн в Европа  ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN (IED) ще проведе презентация и творчески семинар в София, х-л „Маринела“ /бивш „Кемпински“/, 18:30 часа

IED е сред водещите образователни институции в сферата на модата, дизайна, визуалните изкуства и комуникации в Европа, като предлага едни от най-всеобхватните програми на английски, италиански и испански език.  Сред най-атрактивните специалности са: Интериорен дизайн, Моден дизайн, Графичен дизайн, Бижутериен дизайн, Продуктов дизайн, Автомобилен дизайн, Маркетинг и реклама в модата, ПР и събитиен мениджмънт и Бранд мениджмънт, Анимация, Видео и Аудио дизайн.

Презентацията ще представи колежа, неговите програми, възможностите за стипендии и кариерно развитие.

За тези, които се интересуват от бакалавърски програми с креативна насоченост, ще се проведат и специализирани творчески семинари с лектор Микеле Джакопуци (Michele Giacopuzzi) – преподавател в магистърската програма на IED „Дизайн – стратегия, иновация и продукти“.

Целта е участниците да се докоснат до италианския подход на преподаване в една творческа среда, която ще ги провокира да мислят креативно, да работят в групи и да представят индивидуални идеи по теми, свързани с дизайна.

Творческите семинарите  ще се състоят с начални часове 10:00 и 14:00 ч.

По време на обучението си студентите работят върху реални проекти на водещи бизнес-организации, което значително улеснява навлизането им в професионалния живот. Ежегодно близо 100 компании, сред които Canon, Swatch, Hewlett Packard, Whirlpool, Hitachi, AlItalia, Fendi, Max Mara, Armani, Pupa, Ferre, IBM, BMW, Fiat и Philips и др., участват с различни активности в академичната подготовка.

Входът за презентацията и творческия семинар е безплатен.