Стартира мащабно предприемаческо роудшоу в Югоизточна България „Предприемачите в Действие“

Създаването и развиването на собствен бизнес никога не е било по-лесно и възможно. В наши дни размяната на идеи, бързата реакция и богатата налична информация, базирана на използването на съвременните технологии, помагат на всеки начинаещ предприемач да намери своята пазарна ниша, да създава стойност и да достига до своите потенциални клиенти.

Същевременно обаче динамичната пазарна ситуация, сравнително малкият български пазар, както и свирепата конкуренция водят до обезсърчаване на младите предприемачи, до взимането на грешни бизнес решения и до труден достъп до реализация на предлаганите продукти и услуги.

Непознаването на базови бизнес правила и малкият житейски и мениджърски опит на стартиращите бизнеси и хората, които ги управляват, често водят до провалянето на перспективни бизнес идеи или проекти. Нужна е малка подкрепа, но навреме, на хората, които създават собствен бизнес, за да погледнат отвън хоризонта и да повярват, че е възможно да бъдат успешни.

„Предприемачите в Действие“ сме екип от съмишленици, които познават бизнес процесите и предприемаческата среда в България, и които искат да споделят своя опит и знание с всеки, който иска да реализира успешно своите бизнес идеи. Партньори в проекта сме ИКТ Клъстер Бургас и PRoWay Communications Agency, които сме доказали през годините, че работим професионално и помагаме на бизнесите и предприемачите да бъдат устойчиви и печеливши.
Ние ще предложим качествено практично обучение за начинаещите предприемачи, а след това и индивидуална работа за създаване на конкретни бизнес планове за тези, които ще повярват, че собственият бизнес е тяхната стихия.

На 18 февруари, ние – „Предприемачите в Действие“ – ще дадем старт в Сливен на най-голямото предприемаческо „пътешествие“ в Югоизточна България. В рамките на месец ни ще се срещнем и мотивираме хората на Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Елхово, Казанлък, Поморие, Айтос и Карнобат да се присъединят към обучителните сесии с преподаватели от бизнеса и университетите, които ще се проведат от април до септември 2019 г.

За да бъдем максимално полезни ще обиколим както университетските зали и най-големите градове в региона, така и най-малките села и паланки, ако срещнем там будни и предприемчиви българи, без значение от тяхното образование, заетост и възраст.

За шест месеца ние сме си поставили амбициозната цел да обучим поне 170 бъдещи предприемачи, от които се надяваме „да се родят“ българските Бил Гейтс, Ричард Брансън и Илън Мъск😊
Присъединете се към „Предприемачите в Действие“, за да изградим заедно основите на успешния предприемачески модел на Югоизточна България!


Проект „Осигуряване на ефективна подкрепа за предприемачество“ се изпълнява от Сдружение „КЛЪСТЕР ИНФОРМАЦИОННИ И КОМУНИКАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ БУРГАС“ (ИКТ Клъстер Бургас) и Агенция Про Уей ЕООД и е финансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския социален фонд.