Закуси с мен: Пламен Панчев

Приключило

26 октомври 2017

Пловдив

Закуси с мен: Пламен Панчев

Дата:

26 октомври 2017, четвъртък

Час:

08:30 - 10:00

Достъп:

Такса участие

Място:

Limacon Event Center, Пловдив

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Limacon

За събитието

Ето, че идва време и за втората ни закуска през новия сезон. Решихме да посветим първите ни четири срещи в ранните сутрини на темата „Индустрия и образование“. Защо решихме така?

Защото в разговорите ни с хората от индустрията в Пловдив виждаме все повече колко критично нужно е образованието да започне да възпитава и подготвя кадри за нуждите на бизнеса, не само в бъдеще, но и днес. Образованието назадва.

Технологиите са далеч напред във всичко. Днес говорим за Индустрия 4.0, но образователната ни система не е готова за тази поредна индустриална революция.

В първата ни закуска заедно с Георги Стоев от Industry Watch и TrakiaTech говорихме за уменията на бъдещето, за тенденциите в трудовия пазар и какво ни очаква в развитието на различните индустрии.

Сега продължаваме темата с един човек, който има огромна заслуга за това днес Пловдив да е една от най-предпочитаните дестинации за инвестиции на международните производствени компании – Пламен Панчев.

С инж. Панчев ще надградим разговора за развитието на Пловдив и отново ще погледнем в бъдещето, но и днес:

– Какво се прави и какво не, за да може образователните институции в региона да са в помощ на развиващите се индустриални компании?
– Има ли граници Тракия Икономическа Зона или плановете за развитие на клъстъра са още по-смели и по-мащабни?
– Какво трябва на Пловдив днес и в близко бъдеще, за да посрещне вълната от желаещи да създават производствата си в региона?

На тези и други въпроси ще търсим отговор на по чаша горещо кафе и домашно направени сладки заедно с Пламен Панчев и всички вас.

Такса 5 лв. с предварителна регистрация

Публикувано на 23 октомври