ВУЗФ организира гост-лекция с д-р Артур Кордон за използването на изкуствения интелект като двигател на дигиталната икономика

Приключило

12 април 2022

Online

ВУЗФ организира гост-лекция с д-р Артур Кордон за използването на изкуствения интелект като двигател на дигиталната икономика

Дата:

12 април 2022, вторник

Час:

15:00 - 16:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Online

За контакти:

Мирена Шилева, 0884591822, E-Mail

За събитието

Гост-лекцията е част от поредицата специални събития, с които Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) отбелязва своята 20-та годишнина

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира гост-лекция със специалното участие на д-р Артур Кордон, международно признат експерт в прилагането на изкуствения интелект и президент на “Кордон Консълтинг”. Темата на лекцията е “Изкуственият интелект – мощен двигател на дигиталната икономика” и ще се проведе на 12 април 2022 г. от 15.00 ч. в платформата Google Meet.

Събитието се организира по покана на ректора на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев.

Кои са основните фактори, чрез които изкуственият интелект (ИИ) влияе върху процесите на дигитализация на икономиката? Каква е същността на системите на ИИ в приложен аспект и кои са основните му технологии – отговорите на тези и още въпроси ще сподели с аудиторията д-р Кордон.

На 12 април специално за студентите на ВУЗФ той ще коментира какви са техническите и бизнес конкурентни предимства на тези системи, как могат да бъдат използвани в конкретни бизнес приложения с висок икономически ефект и по какъв начин могат да се внедрят системите за изкуствен интелект в практиката и да се обучат и подготвят необходимите кадри.

След края на лекцията аудиторията ще има възможност да зададе своите въпроси към д-р Кордон. До гост-лекцията на прочутия експерт достъп ще имат както всички студенти и преподаватели във ВУЗФ, така и всички кандидат-студенти, които предварително се регистрират за лекцията. Това е и подаръкът от висшето училище за всички кандидат-студенти, които ще получат шанс да изпитат какво е усещането да бъдат студенти във ВУЗФ. Събитието ще бъде отворено и за всички заинтересовани от темата участници. Всеки желаещ да се включи в лекцията, може да се регистрира до 10 април на е-mail assistant@vuzf.bg. След направена регистрация, участниците ще получат линк за достъп до събитието.

Д-р Артур Кордон е международно признат експерт в прилагането на изкуствения интелект в индустрията. Неговите клиенти включват големи и малки предприятия и консултантски компании в САЩ, Япония, Южна Корея, Германия, Франция и Белгия. Настоящите му проекти решават бизнес проблеми при разработването на когнитивни модели на предприятието, предсказуема поддръжка, интелигентен анализ на намаляване на разходите за енергия и прогнозиране на цените на суровини в химическата промишленост. Той също така съветва клиентите си как да интегрират ИИ в техните организации и обучава техните специалисти.

Д-р Кордон има издаден американски патент и е публикувал над 70 статии и три книги в областта на приложните системи за ИИ. Роден е в град Варна, завършил е Техническия университет във Варна и е доктор на Техническия университет в София. От 1992 година живее и работи в САЩ като пост-доктор на Университета на Делауер (1992-96), научен лидер в групата по Интелигентни системи на Дау Кемикъл (1996-2014) и е президент на Кордон Консълтинг (след 2014.)

Гост-лекцията на ВУЗФ с д-р Кордон ще се излъчва на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ.