Церемония „Най-голям корпоративен дарител”

Приключило

22 ноември 2018

София

Дата:

22 ноември 2018, четвъртък

Час:

19:00

Достъп:

Кандидатстване

Място:

Предстои уточняване, София

За контакти:

E-Mail

За събитието

За 13-та поредна година Българският дарителски форум ще връчи наградите „Най-голям корпоративен дарител”.

Конкурсът отличава компаниите, които устойчиво и прозрачно подкрепят значими за обществото инициативи и каузи. Наградите се връчват според финансовите и нефинансови инвестиции на компаниите през изминалата 2017 г. и за положен доброволен труд от страна на служителите. А експертно жури определя носителите на призове в качествените категории.

Церемонията ще се състои на 22 ноември 2018 г. и неин домакин за поредна година ще бъде Румен Радев, Президент на Република България.

Всички кандидати могат да се номинират в повече от една категория:

Количествени

Най-голям обем финансови дарения.
Най-голям обем нефинансови дарения (стоки, материали, услуги).
Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите.
Най-щедър дарител.

Качествени

Най-добра дарителска програма.
Най-добра програма на малко и средно предприятие.
Най-добра дарителска програма на местен дарител.
Най-устойчива дарителска програма.
Най-сполучливо партньорство.

Различното за предстоящото издание е обявяването на нова категория „Най-добра програма на местен дарител“. Чрез нея имаме за цел да насърчим дарителите в местните общности, да се даде публичност на малките по обем, но със значим принос за местните общности дарителски инвестиции. Ще бъдат отличени бизнеси, които даряват единствено в територията, в която реализират основната си дейност и се развиват. Номинираните дарителски инвестиции трябва да са допринесли за подобряване на качеството на живот на хората в съответното населено място или община. Номинации за участие в категорията се изпращат от името на местни институции и организации като: общинска администрация, културни институти, училища, местно представени НПО и др. Номинираните фирми трябва да отговарят на следните критерии за допустимост:

1. Микро или малко предприятие, вкл. допустими са и дарители еднолични търговци;

2. Даренията през 2017 г. трябва да са насочени към каузи на територията на населеното място или община, в която фирмата е регистрирана и развива своята основна дейност.