Среща-разговор с Виктор Бойчев

Приключило

20 март 2019

Пловдив

Среща-разговор с Виктор Бойчев

Дата:

20 март 2019, сряда

Час:

18:00 - 19:30

Достъп:

Свободен

Място:

АКЕА "Медиатор", офис 30, Пловдив, ул. Гладстон 1

Връзки:

Fb събитие

За контакти:

E-Mail

Организатори:

За събитието

Заповядайте на 20 март (сряда) от 18 ч. на среща-разговор с Виктор Бойчев – директор на Държавен куклен театър Пловдив
на тема „Кукленият театър за възрастни в Пловдив, а после и в други градове“

Кукленият театър се свързва най-често с представления за деца, но това съвсем не е така. От разговора ще разберем повече за кукления театър за възрастни, неговите традиции и развитието му в Пловдив. Ще си говорим за това:
– Какво е специфично за кукления театър за възрастни?
– Какви са характерните му елементи?
– Какви възможности за актьорите и за публиката разкрива той?
– За пловдивската традиция, куклите и възрастните.

Място: ул. Гладстон 1, офис 30, Пловдив /Дом на науката и техниката/.
Начало: 18:00 ч. (местата са ограничени, затова елате навреме).

Виктор Бойчев е председател на Асоциацията на куклениците в България. Член на Националния съвет на БАРОК (Българска асоциация на работодателите от сферата на културата). Той е един от най-успешните мениджъри в театралната институция през последното десетилетие. Той донесе в Пловдив ИКАР-и, красящи офиса му в Кукления театър… Разберете повече тук.

„Държавен куклен театър Пловдив има изключителни традиции в представянето на куклени представления за младежи и възрастни. В годините това са постановки, които са донесли множество национални и международни награди на театъра. В репертоара за възрастни в театъра се случват спектакли като „Петрушка“ на Юлия Огнянова; „Дон Кихот “ на Петър Пашов; „Нос“ на Петър Чернев; „Хамлет“ на Съби Събев; „Юбю“ на Петър Чернев; „Желанието, наречено Фауст“ на Сергей Столяров; „Едип. Празникът на ослепяването“ на Руслан Кудашов; „Вграждане“ на Веселка Кунчева; „Великденско вино“ на Леоранд Капон…“ http://pptheatre.com/bg/performances/adults

АКЕА „Медиатор“ организира серия от тематични срещи-разговори с различни гости и теми. Ако искате да погледнете през очите на другите, да научите повече за себе си и за различни хора, да чуете и обсъдите важни теми, процеси, понятия, думички, които звучат сложно, неразбираемо или неясно и да преоткривате променящия се свят около вас, срещите при нас предлагат възможности да задоволите любопитството си и да разговаряте и разсъждавате над всичко това.
Входът е свободен! Срещите са отворени за всеки. Носете си доброто настроение.
Повече на: aceamediator.com