Шести Годишен Конгрес на Български съюз по балнеология и СПА

Приключило

27 септември 2019

София

Шести Годишен Конгрес на Български съюз по балнеология и СПА

Дата:

27 септември 2019, петък

Час:

10:00 - 20:00

Достъп:

Свържете се с организаторите

Място:

хотел Интерконтинентал, София, Площад Народно събрание 4

За контакти:

E-Mail

За събитието

Най-значимото годишно събитие в Медикъл/СПА и СПА сектора за шеста поредна година.

Домакин на събитието тази година е Столична община, защото историята на нашата столица още от древна Сердика е свързана с минералните води. Неслучайно император Константин е изградил най-величествените сгради свързани с минералната вода. Той е наричал Сердика – „моят Рим“.

По традиция форумът се организира с международно участие на Световния ден на туризма – 27-ми септември и ще привлече много български и чуждестранни гости в хотел „Интерконтинентал”, домакин на престижното събитие.

Сред официалните гости на конгреса ще бъдат Министърът на туризма – Николина Ангелкова, Министъра на здравеопазването – Кирил Ананиев, Кметът на Столична община – Йорданка Фандъкова, Главният управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) – д-р Митко Василев и др. Очаквани и от участниците, и от медиите чуждестранни ВИП гости са: Президентът на Европейската СПА асоциация (ESPA) – Тиери Дюбоа (Франция); Главният секретар на ESPA – Чила Мезоси (Унгария); Първият вицепрезидент на ESPA – Гунлаугур Йонсон (Исландия); съоснователят на платформата HTI за подпомагане и популяризиране на здравен туризъм – Лейла Крестич (Хърватия), иноваторът Лучио Питичио (Италия), арх. Силвия Джанини (Италия) и др.

Темата на Шестия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм е:

„Дестинация за здравен туризъм – в четири сезона (успешният балнеотуристически продукт – предпоставка за развиване на устойчив здравен туризъм)”.

Тя ще привлече за участие в него членове на ЕSPA, членове на УС на БСБСПА и на съюза от цялата страна, собственици и мениджъри от българската СПА индустрията, представители на туристическия бизнес в София. В дискусиите в различните панели ще се включат експерти ЕSPA, кметове на общини, експерти от туристическия сектор, представители на неправителствени организации в туризма, на здравни, бизнес и др. институции.

Изборът на място за провеждане на конгреса в София – един от най-старите градове и столици в Европа, не е случаен. Вече над 8000 години древна Сердика, кръстопът на култури, религии и народи, привлича с природата, стратегическото си местоположение и уникалното разнообразие от лечебни термални води. Столицата на България – страната, известна с едни от най-богатите залежи на минерални води в света, не само е възникнала и се е развивала през вековете благодарение на минералните си извори, но привличала римски императори, владетели и пълководци с вълшебната сила на разнообразните си минерални води.

Развитието на София като дестинация за здравен туризъм, утвърждаването ѝ като все по-предпочитана европейска дестинация за СПА и културен туризъм, ще бъде също една от темите на конгреса. Не случайно в герба й е включена и минералната вода.

Допълнителна информация