Семинар „Развитие на гъвкави /Agile/ екипи“

Приключило

12 декември 2019

Пловдив

Семинар „Развитие на гъвкави /Agile/ екипи“

Дата:

12 декември 2019, четвъртък

Час:

16:00 - 17:30

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Limacon Event Center, Пловдив

За контакти:

089 834 1551, E-Mail

Организатори:

Limacon Event Center, CoTransition

За събитието

Безплатен семинар с основни теми:
– Какво е Agile?
– Как да подравним екипите си нагледно?
– Какво означава да бъдем адаптивни лидери?
– Как да настроим екипа на една и съща вълна?

12 декември 2019 | 16:00 – 17:30 ч.

Agile методологията направи революция в информационните технологии и значително повиши успехите в разработването на софтуер, подобрявайки качеството и скоростта на доставка чрез повишена мотивация и производителност на ИТ екипите. Този итеративен и инкрементален подход се фокусира върху непрекъснато учене, подобрение и бързо доставяне на стойност.

Това е и причината Аgile ценностите, принципи, практики и ползи да се разпространяват в широк спектър от индустрии и функции. Все повече компании се интересуват как биха могли да използват ценностите и принципите на Agile като част от своята организационната ДНК.

Разпространението на Аgile създава както интригуващи възможности, така и нови предизвикателства пред организациите, които трябва да изградят умения за справяне с множеството промени в средата и да си отговорят на въпроси като: “Как хората работят заедно в екип, когато са необходими промени и са нужни бързи реакции?”.

Развитие на екипите
Съвместната работа по бърз и иновативен начин изисква ясен подход за организиране и развитие на екипи, за вземане на ефективни и бързи решения и непрекъснато учене. Традиционните функционални екипи изпитват трудности в тази среда и дори по-новите „овластени“ екипи често не успяват да се самоорганизират достатъчно бързо.

Автономните екипи имат голяма сила при вземане на решения, но те все още се нуждаят от насока и лидерство. Но какъв тип лидерство? Традиционното управление носеше етикета „командване и контрол“, а по-новите модели имат най-различни имена. Ние използваме понятията “адаптивното лидерство“ и “лидерство на рояк”, за да опишем концепцията за възникващото ново поколение Лидерство 4.0.

Във всяка компания настъпва момента, когато трябва да съберете нов екип, да им изясните целите, да укрепите мотивацията и да им помогнете да работят продуктивно и в синхрон. Ще разгледаме практически инструмент, който може да ви подкрепи в такъв разговор с екипа и да подпомогне по-бързото напасване. В дългосрочен план това води до по-голяма яснота и съгласуване, с по-малко възможни несъгласия и конфликти.

Изграждането на Аgile екип е въпрос на време, споделяне на ценности, развитие на допълнителни умения и взаимно доверие. Бихте ли могли да ускорите процеса?