Семинар „Актуални тенденции в киберпрестъпността и произтичащите заплахи към бизнеса“

Дата:

30 януари 2020, четвъртък

Час:

09:00 - 16:30

Достъп:

Такса участие

Място:

Метрополитън Хотел София , конферентна зала София , София, бул. Цариградско шосе №64

За контакти:

+359898929402, E-Mail

Организатори:

АЛИСТА трейнингс

За събитието

АКТУАЛНОСТ НА ТЕМАТА

Информацията е изключително ценен актив, а необходимостта от управление на огромно количество данни и тяхната защита е очевидна. Информацията и свързаните с нея процеси, системи и мрежи представляват критични бизнес активи. Организациите и техните информационни системи и мрежи са изправени пред многобройни заплахи за сигурността, включително измами, шпионаж, саботаж, вандализъм и т.н. С всеки изминал ден технологиите стават все по-сложни. Компютърните пробиви и атаки стават по-чести, по-смели и по-комплексни.

 

ПОЛЗАТА ОТ СЕМИНАРА

В предстоящия семинар са включени теми, които да запознаят участниците в тенденциите на извършваните кибер атаки към бизнес организации и техните процеси, като цели да ги запознае с методологията им на извършване, използвани техники, способи и инструменти, както и правната основа и действия на правоприлагащите органи за тяхното разследване.

Ще бъдат анализирани актуалните тенденции в киберпрестъпността и ще бъдат представени практически съвети към бизнеса за подобряване на киберсигурността.

По време на обучението ще бъде направен и структуриран анализ и демонстрация на конкретни примери.

 

ТАКСИ ЗА УЧАСТИЕ В СЕМИНАРА

Таксата за участие е 240 лв. без ДДС (288 лв. с ДДС) за един участник и 220 лв. без ДДС (264 лв. с ДДС) за участник при двама или повече участници от една организация.

 

ВАЖНО: Всеки участник в семинара получава ваучер с отстъпка от 20 лв. за следващо обучение на АЛИСТА Трейнингс. Ваучерът е валиден за следващите 12 месеца.

 

ТАКСАТА ЗА УЧАСТИЕ В СЕМИНАРА ВКЛЮЧВА

Лекционни и презентационни материали.
Папка с листа за писане и химикалка.
Индивидуални консултации с лектора.
Персонално разглеждане на конкретни въпроси и казуси.
2 кафе-паузи, включващи: кафе, чай, вода и дребни сладки.
Издаване на Сертификат за преминато обучение по темата.
Ваучер с отстъпка от 20 лв. за следващо обучение на АЛИСТА Трейнингс за следващите 12 месеца.
Възможности за последващо сътрудничество и осигуряване на обучения на преференциални цени.

 

ПРОГРАМА

09:00 – 09:30 – Регистрация на участниците и откриване на семинара.
09:30 – 10:50 Панел 1

 • Най-предпочитаните обекти, ставащи жертви на кибератаки.
 • Актуални тенденции в киберпрестъпността.
 • Съвети към бизнеса за подобряване на киберсигурността.

10:50 – 11:10 – Кафе пауза
11:10 – 12:30 Панел 2

 • Ransomware атаки и крипто вируси.
 • Поръчителства за фирмен шпионаж.
 • Какво научихме, как да се предпазим от киберпрестъпления? /онлайн тест /

12:30 – 13:30 – Обедна почивка
13:30 – 14:50 Панел 3

Вектори на атака при таргетирането на бизнес организации:

 • чести уязвимости на web апликациите
 • чести уязвимости на мрежовата инфраструктура
 • уязвимости при бизнес процесите
 • уязвимости, произтичащи от служителите

Структуриран анализ на реални случаи на:

 • компрометиране на бизнес мейл кореспонденция;
 • пропагандиране и заразяване с Ransomware

14:50 – 15:10 – Кафе пауза
15:10 – 16:30 Панел 4

 • Визия за подобряване нивото на киберсигурността в бизнес организациите.
 • Заключителни бележки. Дискусия.
 • Връчване на сертификатите и закриване на семинара.

СЕРТИФИЦИРАНЕ

На всички участници в семинара ще бъде издаден Сертификат за преминато специализирано обучение.

 

РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрация за участие може да направите като попълните регистрационната форма, на нашата интернет страница alista.bg. Трябва да изберете конкретния семинар, като след потвърждение от страна на Алиста Трейнингс за регистрацията Ви за семинара, в срок до три работни дни, трябва да заплатите съответната такса за участие описана по-горе, по банков път, както следва:

Получател: АЛСАС ООД, ЕИК: 204951773
Банка: „Юробанк България“ АД (Пощенска банка)
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG77 BPBI 7940 1086 6347 02

Срокът за регистрация за участие в семинара е до 26.09.2019 г.
Моля, да имате предвид, че тъй като местата са ограничени, регистрациите ще бъдат правени по реда на постъпване на заявките. При изчерпване на местата в залата, заявки за семинара НЯМА да бъдат приемани, независимо дали са получени преди крайния срок за записване.

 

ЛЕКТОРИ

Главен инспектор Михаил Драгоданов оглавява сектор „Противоправно съдържание в Интернет“ в отдел „Киберпрестъпност“ при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” – Министерство на вътрешните работи. В ГДБОП е от 2009 г. В отдел “Киберпрестъпност” е работил по всички линии на киберпрестъпления, но основно е разследвал финансово мотивирани престъпления, извършени онлайн. Участвал е в над 150 национални и международни киберпрестъпления, включително в съвместни операции с ФБР, Сикрет Сървис, Европол, Интерпол и други чуждестранни правоохранителни органи.

Бивш член на групата EMPACT – CYBER ATTACKS към ЕВРОПОЛ, разработваща политики в областта на киберпрестъпленията за държавите от ЕС.

Настоящ член в експертният състав на Съвета на Европа, касаещ Конвенцията за престъпления в кибернетичното пространство от Будапеща, 2001г.

Създател е на национална контактна точка „Криптовалути“ за обмен на информация с ексченджъри на световно ниво, 2016г.

Специализация: Разследване на кибер престъпления, финансови измами онлайн,    сигурност във финансовия сектор, криптовалути, интелектуална собственост, индустриална собственост, авторско право и сродните му права и др.

Любомир Тулев започва своята кариерата през 2010 г. като разузнавач в отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП-МВР. Няколко години по-късно г-н Тулев става ръководител на групата за разследване на незаконното съдържание в интернет към този отдел. Любомир Тулев е контактна точка за Facebook, Google, Skype и други основни интернет-базирани услуги за България в продължение на повече от 6 години. Участва пряко в провеждането на стотици международни разследвания за киберпрестъпления в тясно сътрудничество с ФБР, Европол, Интерпол и други.

Продължава кариерата си през 2017 г. като един от водещите експерти по киберсигурност в Amatas, занимавайки се с етично хакерство, тестване на кибер сигурността, социално инженерство, фишинг симулации и кибер експертиза. Г-н Тулев защитава и квалификацията си като инструктор към международната организация EC Council, като предоставя редовни обучения по CCISO, CEH, CHFI, ECSA, CEI, CISSP, Mobile Security, Социално инженерство, както и други обучения за кибер професионалисти в България. Европа и по света.