Уъркшоп „Работилница за визуално мислене“

Приключило

11 април 2019

София

Уъркшоп „Работилница за визуално мислене“

Дата:

11 април 2019, четвъртък

Час:

10:00 - 17:00

Достъп:

Входен билет

Място:

Capital Fort, София, бул. Цариградско шосе 90, Sofia, Bulgaria

Връзки:

Фейсбук

За контакти:

Калина Симидчийска, 0886 777 432 , E-Mail

Организатори:

Career Speeder - Learning Design Experience

За събитието

Пролетта идва и заедно с нея второ, специално издание на Работилницата за визуално мислене за София!

Ще започнем оттам, че всички владеем един универсален език на общуване – визуалния. Обикновено разбираме визуалния език с лекота и забравяме, че самите ние можем да го използваме за да мислим, учим и общуваме по-лесно.

За кого е подходяща работилницата?

За всеки, който иска да започне да споделя визуално идеите си и да използва визуални записки.

Опитът ни през годините показва, че работилницата за визуално мислене е особено ценно преживяване за всички, които не само обичат да учат, а и да създават неща, да променят средата около себе си. Това е така, защото работилницата за визуално мислене дава реален инструмент, който да използваме в най-различни проекти, в разнообразен контекст:

📝 когато работим самостоятелно – водим наши лични записки, генерираме идеи и планираме проекти, синтезираме най-важното от прочетена статия или книга, учим чужди езици (и всякакви други неща)

💡 когато работим с други хора – правим презентации и фасилитираме екипни срещи, преподаваме, обучаваме, водим коучинг или терапевтични сесии.

Очакваме ви на 11 април 2019, за да овладеем основни техники за визуално мислене, учене и общуване и да усетим заряда на един споделен творчески ден.

Какво следва?
За всички вас, които вече сте участвали в нашите лаборатории за визуално мислене, през 2019 ще предложим работилници за развитие на умения, свързани със специфично приложение на визуалното мислене:

🎈 Визуално мислене за фасилитатори и обучители
🔎 Работа с мисловни карти и визуални диаграми за планиране на проекти
📝 Водене на лични визуални записки (по време на лекции, презентации, за синтезиране на прочетена статия или книга)
🚩 Визуално мислене в помощ на изучаването на чужди езици (за всеки, който изучава чужд език)
🤹‍ Визуално мислене в класната стая (за преподаватели по различни дисциплини)
💡 Изработване на 3D oбекти от пенокартон

🐥 Рано пиле, рано пее! 249 лв без ДДС е цената за участие, ако запазите своето място от този момент до 11.03.2019 г.

🐢 За закъснелите – всички, които се включат между 12.03.2019 и 01.04.2019 г. – 299 лв без ДДС

За Светла:
❤️Светла Тодорова е обучител с повече от 12 години опит в областта на уменията за общуване и презентиране, обучения за обучители, графично фасилитиране и творческо мислене на компании като Coca-Cola, EVN, Liebherr, Telenor, Roo Bar и образователни институции и неправителствени организации.
Светла е предприемач по душа, който постоянно търси начини да разнообразява формата, под която споделя знания и опит. Така преди 10 години открива силата на графичното записване и фасилитиране. Тя споделя, че “…интересът ми към визуалното мислене се породи от съвсем прагматични причини – когато подготвях обученията ми, все не можех да попадна на илюстрации и снимки, които да ми допадат като естетика и сила на посланието. И така започнах да си купувам купища литература по темата и завърших няколко специализирани обучения към една германска консултантска компания.”
Светла има магистърска степен по Немска филология от СУ “Св. Климент Охридски”. Тя е обучител по творческо мислене, сертифициран от Zamyat Seminare, Германия и е завършила няколко курса за визуализиране на идеи при Apprenti, Германия. Освен това е и сугестопедагог, обучен от Фондация “Проф. Д-р Георги Лозанов и Проф. Д-р Евелина Гатева”.
Окуражително звучи това, което Светла споделя в едно свое интервю :
“С времето с изненада започнах да установявам, че аз, която никога не се бях занимавала с рисуване, всъщност мога да илюстрирам доста добре мислите и идеите ми. Дадох си сметка, че когато правя илюстрации за моите обучения, изпитвам истинско удоволствие, докосвам се до виталната, творческата част в мен самата. Това ми дава неимоверно много енергия и вдъхновение за работа, за живот. Стана сякаш така, че професионалното ми и лично развитие потвърди теоретичните ми разбирания за творческото мислене, до които бях стигнала през годините.”

За Калина: Калина най-обича да обмисля детайлите и да предлага събитията на хората по възможно най-уютен, полезен и добър за тях начин :) Тя мисли за всичко и можете да се обръщате към нея по всякакви организационни и логистични въпроси.

Регистрацията: https://goo.gl/forms/WtFvMqNYM8R2HmhE3

Очакваме ви с нетърпение!