Работилница за визуално мислене и изразяване

Приключило

22 октомври 2019

София

Работилница за визуално мислене и изразяване

Дата:

22 октомври 2019, вторник

Час:

10:00 - 17:30

Достъп:

Входен билет

Място:

Capital Fort Sofia, София

Връзки:

Фейсбук

За контакти:

0886777432, E-Mail

За събитието

През последните няколко години тенденцията да се използват семпли рисунки по време на иначе “сериозни” ситуации набира все по-голяма популярност и то в глобален мащаб. Все по-често срещаме саморъчно нарисувани (от непрофесионални художници) образи по време на бизнес конференции, ежедневни презентации, работни срещи за вземане на решения и отчитане на резултати, обучения, коучинг сесии.

Една от причините за бума на тази тенденция е може би фактът, че всички ние на пасивно ниво владеем универсалния език на образите. Малцина са обаче онези, които си позволяват да използват визуалния език в ежедневието си – за да мислят по-ясно, учат по-бързо и да общуват с още по-голяма лекота.
Всъщност всички разбираме визуалния език и забравяме, че самите ние можем да го използваме, стига да се осмелим да пробваме и да усвоим няколко семпли правила.

Какво ще правим?
В работилницата за визуално мислене ще си припомним, че всички ние, щом можем да пишем ръкописно, можем и да се изразяваме със семпли рисунки. Ще овладеем основни техники за рисуване на иконки, човечета, свързващи елементи, ще превеждаме елементарни понятия и сложни концепции на езика на образите, ще разказваме истории с картинки.

За кого е подходяща работилницата?
❤️ за всички, които правят презентации и водят работни срещи;
❤️ за всички, които работят индивидуално и с групи от възрастни в различни формати – обучители, фасилитатори, терапевти, коучове, търговци;
❤️ за всички, които работят индивидуално и с групи деца – учители, възпитатели, социални работници, терапевти, логопеди;
и изобщо – за всички, които искат да възвърнат увереността си, че могат да се изразяват убедително и с лекота с помощта на семпли рисунки.

Опитът ни през годините показва, че работилницата за визуално мислене е особено ценно преживяване за всички, които не само обичат да учат, а и да създават, да променят средата около себе си. Това е така, защото работилницата за визуално мислене дава реален инструмент, който да използваме в най-различни проекти, в разнообразен контекст:

📝 когато работим самостоятелно – водим наши лични записки, генерираме идеи и планираме проекти, синтезираме най-важното от прочетена статия или книга, учим чужди езици (и всякакви други неща)

💡 когато работим с други хора – правим презентации и фасилитираме екипни срещи, преподаваме, обучаваме, водим коучинг или терапевтични сесии.

Детайли и условия за участие:

🐥 🐥 АВГУСТ! Рано РАНО пиле, рано пее! 229 лв без ДДС или 274.80 лв крайна цена е цената за участие, ако запазите своето място от този момент до 31.08.2019 г.
*Валидна потвърдена регистрация и плащане до 31.08.2019 г.

🐥 СЕПТЕМВРИ! Рано пиле, рано пее! 249 лв без ДДС или 298.80 лв крайна цена е цената за участие, ако запазите своето място до 30 септември 2019 г.
*Валидна потвърдена регистрация и плащане до 30.09.2019 г.

🐢 ОКТОМВРИ! Last minute регистрация при наличие на свободни места: 299 лв без ДДС или 358.80 лв крайна цена е цената за участие, ако запазите своето място до 10 октомври 2019 г.
*Валидна потвърдена регистрация и плащане до 10 Октомври, 2019 г.

☂️ Предвидили сме всичко необходимо, за да се чувствате спокойно и чудесно в рамките на този ден. Всеки ще получи Starting Kit, с който веднага да започне да рисува идеите си.

Водещите:
Светла Тодорова
За Светла:
❤️ Като дете Светла обича да рисува. Дори в пети клас решава да се запише на кръжок по рисуване в Пловдив, родния й град. Отива само веднъж се отказва, смутена от превъзходството на рисунките на останалите деца.
Като вече пораснало дете, Светла открива силата на графичното записване и фасилитиране и така се връща към рисуването в работата си като обучител. Тя споделя, че “…интересът ми към визуалното мислене се породи от съвсем прагматични причини – когато подготвях обученията ми, все не можех да попадна на илюстрации и снимки, които да ми допадат като естетика и сила на посланието. Така започнах да си купувам купища литература по темата и завърших няколко специализирани обучения към една германска консултантска компания.”
Светла има магистърска степен по Немска филология от СУ “Св. Климент Охридски”. Тя е обучител по творческо мислене, сертифициран от Zamyat Seminare, Германия и е завършила няколко курса за визуализиране на идеи при Apprenti, Германия. Освен това е и сугестопедагог, обучен от Фондация “Проф. Д-р Георги Лозанов и Проф. Д-р Евелина Гатева”.

Калина Симидчийска
За Калина:
❤️ Калина най-обича да обмисля детайлите и да предлага развитието на хората по възможно най-уютен, полезен и добър за тях начин :) Тя мисли за всичко и можете да се обръщате към нея по всякакви организационни и логистични въпроси. Откакто рисува заедно и поотделно със Светла, може да каже, че вижда света в цвят, взаимодействие, взаимовръзки и най-вече недвусмислено. Използва образите и рисува във всички обучения, които води. И това ѝ дава криле.

Регистрацията: https://forms.gle/KZ4oSie4V4pXt4M97

Очаквани сте!