Обучение „Прогнозиране и комуникации при планирането“

Приключило

4 май 2018

Пловдив

Обучение „Прогнозиране и комуникации при планирането“

Дата:

4 май 2018, петък

Час:

10:00 - 17:00

Достъп:

Такса участие

Място:

хотел Експо, Пловдив

За контакти:

Павлина Цветанова, 0886277735, E-Mail

Организатори:

Supply Chain Ltd

За събитието

Каним ви на интерактивно практически насочено обучение

Прогнозиране и комуникации при планирането

от Модул II от Тренировъчна школа Планиране

Теми:

Прогнозиране. Точност на прогнозите. Изчисляване на себестойност. Методи и периоди за корекции на данните от прогнозите. Анализ на отклоненията. Сезонност, канибализъм, промоции. Приходи, разходи и ресурси. Вътрешно-фирмена комуникация. Ефективно обслужване на колеги. Източници и надеждност на използваната информация.

Подробна програма:

1.        Структура на цената – компоненти, скрити разходи, марж, рентабилност. Разходи и приходи на фирмата – постоянни, променливи, общи, средни, пределни. Печалба – същност и видове. Пазар на ресурси. Доходи от производствени фактори. Изчисляване на ефективност.

2.        Изчисляване на себестойност. Техники и методики за планиране. Статистически анализ. Изчисляване и прилагане на Re-order point, АВС и XYZ анализ

3.        Структуриране на процеса планиране при серийно и при поръчково производство. Процесът планиране в търговски фирми. Прогнозиране. Работа с ключови клиенти. Точност на прогнозите. Методи и периоди за корекции на данните от прогнозите. Анализ на отклоненията. Сезонност, канибализъм, промоции.

4.        Достъпност до информацията. Вярно отчитане на данните. Ритмичност при отчитане на данните. Често срещани пропуски при изготвянето на бюджет и оперативен план.

5.        Комуникационен поток в Тойота. Спазване на йерархията. Създаване и следване на процедури. Докладване за постижения и нередности. Поведение по време на вътрешен одит.

В края на обучението всеки курсист ще има домашна работа, която трябва да предаде по имейл в рамките на една седмица. На база домашната работа следват индивидуални препоръки.

Пълните учебни програми, компетенции, теми, цени и график на обученията от всички тренировъчни школи можете да видите тук: http://supplychain.bg/obuchenija-2/

Ако имате някакви въпроси по темите или организацията, моля пишете ни на имейл office@supplychain.bg или ни се обадете на телефон 0886277735.

Срокът за записване е до 5 работни дни преди датата на обучението.

Цената e 330 лв без ДДС и включва обучението и кафе паузи.

Издаваме удостоверение за завършен курс.