Представяне на пътеводителя „От Балкана до Дунав“

Приключило

18 февруари 2019

София

Представяне на пътеводителя „От Балкана до Дунав“

Дата:

18 февруари 2019, понеделник

Час:

19:00 - 21:00

Достъп:

Свободен

Място:

PhotoSynthesis - място за фотография, хора и идеи, София, бул. "Васил Левски" 57

Връзки:

Фейсбук

За контакти:

Темз Арабаджиева, (+359 2) 903 00 62 , E-Mail

Организатори:

CIELA Books

За събитието

Обичате ли да пътувате? А да посещавате малко познати места? Да се срещате с нови хора и да опитвате интересни традиционни рецепти? Настроени ли сте приключенски?

Ако отговорът на поне един от тези въпроси е „да”, си запазете датата 18 февруари, когато Весела Николаева, Гавраил Гавраилов и Михаил Михов ще представят съвместния си проект „От Балкана до Дунав. Идеи за пътешествия в Дунавска България”!
В нестандартния пътеводител тримата автори разказват редица слабо известни факти за региона на север от Стара планина и разглеждат множество живописни места от Видин чак до Силистра.
Освен посоки за пътешествия, изданието съдържа информация за етнографските групи в различните райони, за природното богатство и биоразнообразието по бреговете на Дунав, за лозята, виното, храната, традициите и др. Посочена е също полезна информация – кога е подходящо да се посети всеки район, къде да отседнем, какви културни, исторически и природни забележителности можем да видим, като е обърнато внимание и на дунавските ни съседи Сърбия и Румъния.

От „От Балкана до Дунав. Идеи за пътешествия в Дунавска България” научаваме повече и за банатската кухня, за господарите на Балкана – турлаците, дори за поклонническия туризъм на север от Стара планина и за най-доброто място за спортно скално катерене между Варна и Букурещ, защото Дунав, смятат авторите на книгата, е за хората на свободния дух.

Ще ви очакваме в кафе-галерия Photosynthesis в 19:00 часа на 18 февруари, където ще научите интересни факти за земите ни на север от Стара планина и ще имате възможността да дегустирате биосертифицираните вина на Албена Симеонова от района на Никопол.

Вход свободен!