Дата:
17 април 2019, срядаЧас:
13:00 - 17:00Достъп:
Безплатно (Задължителна регистрация)Място:
Гранд Хотел София, СофияВръзки:
Интернет страницаЗа контакти:
02/ 983 13 05, E-MailОрганизатори:
Сп. МениджърЗа събитието
Безопасни, екологични, здравословни – това са трите най-важни изисквания, които формират модерната дефиниция за отговорното производство и предлагане на храни и напитки. Потребителите са все по-информирани и взискателни и диктуват трансформациите на индустриите в тази област, които поемат големия ангажимент не само да следват и надграждат високите стандарти за качество и безопасност, но и да го правят балансирано, с отношение към природата и мисъл за бъдещето.
Форумът ще обедини производители и търговци на храни, представители на браншови организации, водещи научни експерти, както и представители на потребителите, които ще идентифицират ключовите действия и стратегии за справяне с настоящите и бъдещите предизвикателства пред качеството и безопасността на храните.
ЩЕ БЪДАТ КОМЕНТИРАНИ СЛЕДНИТЕ ТЕМИ
Истини и митове за качеството на нашите храни и напитки
Кои практики подкопават авторитета на местните производители и търговци и кои са успешните модели на противодействие и реабилитиране на репутацията
Добрите стандарти за безопасност, здравословност и екологичност
Какво гарантира спазването на сертификата «Утвърден стандарт» за всички родни марки, които го използват
От фермата до масата – политики за контрол
Кои са добрите практики, които да се превърнат в регулации от ново поколение
Продуктови иновации
Как компаниите инвестират в нови разработки, за да отговорят на изискванията на потребителите за по-голяма безопасност, устойчиви и щадящи природата решения и пълноценен живот
Бъдещето на храната – какво ще ядем през 2030 г.
Трансформация към персонализирано хранене и прекодиране на рецептите по формулата «храната като лекарство»
Поканени участници:
Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите
Емил Караниколов, министър на икономиката
Кирил Ананиев, министър на здравеопазването
доц. д-р Тодорка Янковска – Стефаова, двм., заместник изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните
проф. д-р инж. Йорданка Николова Алексиева, заместник – ректор на Университет по хранителни технологии – Пловдив
Дарина Стоянова, изпълнителен директор на „Престиж-96“ АД
шеф Жоро Иванов, главен готвач на Гранд Хотел София
Модератор: Яна Иванова, изпълнителен директор на сдружение „Храни и напитки България“