Конференция „Устойчиви Градове“

Приключило

28 - 29 май 2018

София

Конференция „Устойчиви Градове“

Дата:

28 - 29 май 2018, понеделник - вторник

Час:

09:00

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Хотел Hilton Sofia, зала Мусала II, София

За контакти:

E-Mail

Организатори:

Habitat for Humanity Bulgaria

За събитието

Habitat for Humanity International организира международна конференция „УСТОЙЧИВИ ГРАДОВЕ – Нови предизвикателства и възможности пред общините“, която ще разгледа аспектите на устойчивото развитие на съвременните градове в контекста на нарастващата урбанизация, климатичните промени и жилищните проблеми на съвременните градски територии.

28 – 29.05.2018г., зала Мусала II, х-л Хилтън, гр. София.

Форумът ще предостави място за обсъждане на по-добро планиране и управление на градовете и ще представи примери за добри практики и иновации в жилищните политики в България, Европа и Африка.

Събитието се реализира в рамките на проект “Build Solid Ground”, одобрен и финансиран по направление Development education and awareness raising (DEAR) към EC Directorate-General for International Cooperation and Development (DG DEVCO).

Международната конференция е подкрепена от Президента на Република България, Посолството на Кралство Нидерландия в България, Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия, Националното сдружение на общините в Република България, институции, общини и НПО.