КОНФЕРЕНЦИЯ “PLACEMAKING CONNECTED”

Дата:

1 декември 2018, събота

Час:

08:30 - 21:30

Достъп:

Безплатно (Задължителна регистрация)

Място:

Тютюневият град / Tobacco City, Пловдив, Ул. Екзарх Йосиф 16

За контакти:

Румяна Киризиева, 0893 320 114, E-Mail

За събитието

На 1-ви декември, в Тютюневия град в Пловдив, ще се проведе конференцията  „Placemaking Connected“. Събитието е организирано от сдружение „БГ Бъди активен” и ще бъде с голямо международно участие, като ще събере експерти от областта на ‘placemaking-a’/мястосъздаването, за да постави начало на създаването на регионална ‘placemaking’ мрежа в България.

Теми на срещата са промяната на градската среда чрез метода ‘placemaking‘, ролята на местните граждани и как чрез подход от долу нагоре, те могат да бъдат овластени да идентифицират проблемите в средата около тях и да предлагат решения за тях и да работят за реалната промяна на пространствата. „Placemaking connected“ ще представи добри практики, препоръки и план за действие за развитие на средата в квартала в сътрудничество с жителите, бизнеса и местната власт.

Конференцията ще даде подиум на повече 10 лектори, които ще разкажат за своя опит във въвличането на местните жители в трансформирането и поддръжката на градската среда.

В професионалния форум ще вземат участие водещи в Европа ‘placemaker’-и: Vivian Doumpa and Dina Ntziora (Greek placemakers); Ramon Marrades (Valencian placemaker), Renee Hooijmans  (STIPO), Jeroen Laven (European placemaking network), Ariadna Miquel (Prospective Department of Urban Model, Barcelona). Общото между всичките участници във форума е, че не само вярват, но и са доказали, че гражданското участие е незаменим ресурс, който може да допринесе за високото качество на градската среда.

За да станеш част от „Placemaking Connected“ е необходимо единствено да се регистрираш ТУК